FacebookTwitterLinkedIn

Forbes:Personal, cum sprijiniți procesul de inovație? Ce înseamnă pentru dumneavoastră inovația?

Dan Bulucea: Dincolo de faptul că este un termen destul de uzitat în ultimii ani, inovația este, firesc, motorul progresului nostru. De obicei este asociată unui produs sau serviciu, dar de fapt se regăsește la fel de mult în orice aspect al vieții noastre – de la modele de business până la evoluția societății.

Este interesant că, privind în urmă, inovațiile majore din istoria noastră par lucruri banale acum și sunt general acceptate, dar la momentul la care s-au născut păreau o utopie. Mai mult chiar, multe din ele încercau să adreseze probleme necunoscute sau oportunități nepercepute.

De aceea, cred că inovația reprezintă unul dintre cele mai interesante și dificile subiecte cu care ne confruntăm și cel puțin noi la Google ne străduim în mod constant să înțelegem cum putem rămâne inovativi. În mod cert nu avem toate răspunsurile și nici nu există vreun secret general valabil care să stea la baza inovației – inovația înseamnă a face lucruri noi, a combina cunoștințe existente în noi modalități, dar mai ales a depăși restricții și limitări autoimpuse. Adică inovația este, mai mult decât orice, despre oameni.

Forbes:De ce au companiile nevoie de inovație? Dar a Google, în special?

Dan Bulucea: Există păreri conform cărora inovația are loc doar în departamentul de cercetare și dezvoltare a unei companii. Un produs sau serviciu este dezvoltat și apoi oferit utilizatorilor în forma finală. La Google noi credem că inovația este un proces continuu și că utilizatorii sunt participanti activi în acest proces. Abordarea noastră este bazată pe deschidere, pe incorporarea constantă a feedback-ului utilizatorilor, pentru a înțelege ce trebuie schimbat, cum produsul inițial trebuie să evolueze pentru a fi cu adevarat valoros. Este un angajament pe care ni-l asumăm, să nu permitem stagnarea evoluției serviciilor noastre, asigurându-ne astfel că rămânem relevanți pentru utilizatorii noștri.

Forbes:Ce rol joacă eșecul în procesul de inovație?

Dan Bulucea: La Google considerăm că inovația presupune progres revoluționar, nu încremental – cum spunem noi, 10x nu 10% (de zece ori, nu cu 10 procente mai bine). Cu atât mai mult riscul eșecului este unul foarte mare. Doar că dacă fiecare pas înainte este privit ca o nouă iterație în evoluția produsului, ca un nou prototip ce oferă șansa de a întelege așteptările utilizatorilor, eșecul se transformă într-o valoroasă experiență din care se poate învăța.

Este esențial ca atitudinea oamenilor să fie una deschisă iar structura companiei să permită inovației să vină de la orice nivel al organizației, nu doar de la management. Google investește foarte mult în a crea această structură, atât prin profilul căutat la viitorii angajați, cât și prin modul în care ulterior ei sunt încurajați să vină constant cu idei noi.

Forbes:Care este cel mai mare succes în materie de inovație al companiei dumneavoastră?

Aș sublinia în primul rând faptul că ne dăm seama cât de mult loc pentru inovație este în viața noastră de zi cu zi și că fiecare angajat Google se simte responsabil și, în același timp, motivat să schimbe status-quo-ul. Este o cultură organizațională ce ne caracterizează și ce este activ susținută prin libertatea de a lucra 20% din timp pe proiecte ce nu țin de responsabilitățile specifice rolului. Ideile noi sunt importante, dar inovația nu are loc fără implementare de succes, de aceea acest cadru este esențial.

Forbes:Ce buget ați alocat acestui domeniu?

Dan Bulucea: Cum spuneam, progresul nu necesită doar resurse financiare disponibile, ci presupune un anumit tip de angajați, o atitudine și un mod de lucru, presupune oameni dispuși să-și asume riscul eșecului și capabili să învețe din greșeli, presupune o structură organizațională care să dea o șansă noilor idei. A masura inovația doar prin prisma bugetului de cercetare nu permite o dimensionare completă.

Google a investit întotdeauna în proiecte R&D de avangardă precum mașinile care se conduc singure, proiectul Loon, Google Glass sau lentilele de contact înteligente – este parte din ADN-ul Google. Chiar dacă posibilitățile pe care aceste proiecte le deschid sunt extraordinare, sumele implicate sunt reduse în comparație cu investițiile pe care Google le face în activitatea de bază.

Forbes:Care este personajul care vă vine în minte atunci când vine vorba de inovație?

Dan Bulucea: Orice om care încearca să schimbe norme bine așezate – sunt atâtea exemple în jurul nostru. N-am nici cea mai mică îndoială că fiecare din noi are, într-o măsură mai mare sau mai mică, într-un domeniu sau altul, capacitatea de a inova.

Citiți toate textele integral în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

Vezi aici ce mai cuprinde numarul special Inovatie