Cautare
, Contributor

Blogul lui Lucian Davidescu (riscograma.ro)

|
|

Cum să scapi de acțiunile „fierbinți“

Care sunt cele mai importante cinci surse de știri de urmărit pentru investitorii la bursă.
shutterstock_176712038

Scandalul Volkswagen a demonstrat iar cum până și cele mai „sigure“ acțiuni pot aduce pierderi ruinătoare de pe o zi pe alta. După scandalul emisiilor, titlurile producătorului german au pierdut în primele două zile câte 20% pe zi. Însă cine a vândut la timp, și-a putut limita pagubele. În astfel de cazuri, rareori vă puteți baza pe brokeri – prioritatea lor va fi să-și protejeze propriile portofolii. Vestea bună este că puteți face tranzacționarea și personal, prin site-urile sau aplicațiile de profil. Important este doar să aflați știrile cât mai repede. Iată de unde puteți obține astfel de servicii.

Este o sursă de știri „neconvențională“, care o ia de multe ori înaintea canalelor mainstream. Uneori, asta se întâmplă cu prețul acurateții, însă acesta este un considerent important mai mult pentru companii și mai puțin pentru investitori.

Strict pentru România, nu există servicii dedicate exclusiv distribuirii rapide a știrilor relevante pentru investitori. Soluția alternativă este folosirea unui serviciu de alertare (cel mai cunoscut și mai exhaustiv este al Google), care să indexeze constant sursele de informație alese, să le sorteze după cuvinte cheie și să le livreze în inboxul investitorului.

Aceștia sunt principalii competitori pe piața serviciilor financiare – cele mai scumpe aplicații sunt terminalele speciale al căror abonament costă sute sau mii de dolari pe lună, după opțiuni. Cele mai la îndemână pentru investitorul obișnuit sunt aplicațiile care pot fi instalate pe smartphone.

Mult mai tânărul competitor de pe piață încearcă să compenseze prin viteză și volum. Avantajul său este că majoritatea informațiilor sunt oferite gratuit.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii