Cautare
, Contributor

Blogul lui Lucian Davidescu (riscograma.ro)

Servicii financiare |
|

Cum să îți muți banii în caz de urgență

Când grecii stăteau la coadă pentru 50 de euro, turiștii puteau scoate sume nelimitate de la aceleași bancomate. Cînd în Cipru depozitele erau confiscate, ore bune s-au mai făcut transferuri online, nocturne. Fie că e vorba de o decizie intempestivă a politicienilor, de un faliment bancar sau de o banală poprire pe conturi din partea Fiscului, uneori există ieșiri de urgență.

Iată câteva sfaturi:

1.Păstrați conturi deschise la mai multe bănci, în mai multe monede, chiar dacă nu sunt bani în ele. Este de preferat ca ele să fie sub jurisdicții diferite, de exemplu una din România, una din Zona Euro și una din afara UE. Este bine să aveți conturi corespondente și în altă monedă în afară de leu și euro. De asemenea, este de preferat să aveți atât un card Visa, cât și unul Mastercard.

2.Alegeți bănci care fac decontare rapidă sau instantă. Dacă durează o zi până se operează transferul sau altă zi până este evidențiată încasarea, este deja un semnal prost. La fel, conversia valutară trebuie să fie instantă – verificați cu atenție pragurile și condițiile.

3.Unele bănci, de obicei dintre cele mici, au curtoazia de a-și avertiza clienții atunci când primesc o circulară de la Fisc sau de la executorii judecătorești. Întrebați despre acest serviciu înainte de a vă deschide un cont și cereți-le să îl onoreze.

Mai multe pe riscograma

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii