Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Cum poţi face bani din decoraţiuni din hârtie

Folosind ca material de bază hârtia, doi antreprenori se bucură de apreciere peste hotare, unde livrează 100.000 de obiecte decorative anual.
Lau si Sebi spate in spate

Sebastian Mureşan (42 de ani) şi Laurenţiu Stan (49 de ani) sunt doi investitori din Bucureşti care şi-au creat mai multe firme sub un brand propriu, 7LastMuse, însă cea în care au investit cele mai mari resurse este LightBag, o companie care se ocupă cu crearea de elemente decorative din hârtie.

Cu o investiţie iniţială de 60.000 de euro, LightBag a ieşit pe piaţă la începutul anului 2012. După numai 14 luni de la începerea activităţii, compania a intrat pe profit. Cele mai mari resurse anuale sunt alocate participării la târguri internaţionale de specialitate, cel mai important fiind PaperWorld din Frankfurt, unde un stand costă aproximativ 20.000 de euro.

Deşi produsele celor doi antreprenori au ajuns în destinaţii precum Emiratele Arabe sau Brazilia, prezenţa pe piaţa din România este limitată, deoarece nici retailerii, dar nici consumatorii nu sunt interesaţi de acest domeniu, spune Laurenţiu Stan. În timp ce primii plătesc târziu produsele, pentru cumpărătorul român de obiecte de decor „10 lei este un prag psihologic destul de greu de trecut”, adaugă el.

„Piaţa europeană este mult mai deschisă la cadouri care au o valoare de suflet. Există o tradiţie în a folosi obiecte de hârtie. În unele ţări e considerat rece şi nepotrivit să trimiţi cuiva un SMS sau să-i urezi «La mulţi ani» pe Facebook”, mai explică el.

Cei doi investitori se axează şi pe inovaţie, dorind chiar să înregistreze la OSIM o invenţie proprie – safe candle system. Este vorba despre un suport de hârtie care menţine lumânarea din interiorul lightbag-ului la distanţe egale faţă de pereţii de hârtie, înlăturând astfel riscul arderii. De asemenea, acest sistem le permite să nu folosească hârtie ignifugă şi să poată imprima pe hârtia normală diferite modele. Aşa au luat naştere lightbag-urile sezoniere de Valentine’s Day, Paşte, Crăciun, SMS edition, Colecţia Alfabet sau gama City.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii