Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Cu ochii pe investiții

Numele noi de investitori străini ar trebui să fie la fel de interesante precum cele ale investitorilor deja prezenți în țară.
manuel costescu_2607

Din păcate, vedem prea des oameni care se bucură doar când aud un nume nou de investitor care vine în România. La fel de important este însă să ne ocupăm de cele 70 de miliarde investite deja în România, crede Manuel Costescu, secretar de stat în cadrul InvestRomania.

După ce în urmă cu opt luni a preluat platforma online InvestRomania, website dedicat investitorilor străini, ce are scopul de a oferi informații despre ecosistemul economiei românești și despre oportunitățile de investiții, Manuel Costescu a făcut, la Forbes CEE Forum 2016, o incursiune în traseul parcurs până în prezent.

„Am reușit să creăm, după 26 de ani, primul website în limba engleză – și nu e vorba doar de limba engleză și de website, este vorba de o întreagă echipă care trebuia până acum să răspundă la întrebări relativ banale precum «Care este rata șomajului?» sau «Cum arată infrastructura în Bihor?». Majoritatea acestor informații a trebuit digitalizată. Iar noi ne-am ocupat cu digitalizarea unei părți a administrației care se ocupă cu investițiile străine. Pentru mine a fost un experiment deosebit de interesant”, a declarat Costescu.

Această platformă a devenit o umbrelă pentru sectoarele desemnate împreună cu restul guvernului, astfel încât șase industrii au fost prioritizate pentru atragerea proactivă a investițiilor. Acestea sunt, potrivit lui Costescu: industria auto, industria spațială, agricultura, industria creativă, bioindustria și, „practic, un motor pentru toate aceste industrii” – industria IT.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii