FacebookTwitterLinkedIn

Evoluţia companiei în 2016

Creștere.

Strategia companiei pentru 2017

Abordăm anul 2017 cu foarte multă deschidere, pentru a-i percepe semnalele, pentru a ne putea plasa în diverse perspective, față de ce s-a putea întâmpla și să avem flexibilitatea de a răspunde și de a ne adapta.

Partea tranzacțională este încă un sector de creștere.

Sectorul financiar are mult potențial.

În partea de servicii financiare investim și creăm oportunități.

Real estate și projects este o zonă de creștere, iar altă zonă cu potențial este comercialul, care este cealaltă față de tranzacționalului.

O constantă sunt litigiile.

Evoluţia domeniului în 2016

Există mai multă deschidere în a fi cu toții mai bine pregătiți pentru nevoile pieței și a ne defini fiecare mai precis oferta de servicii care ne diferențiază – să punem accent pe ceea ce putem aduce valoros și să nu existe foarte mulți participanți la o bătălie exclusiv pe preț. Dintr-o competiție pe cel mai mic preț nu câștigă nimeni. Nici măcar clienții. Am observat că fiecare este concentrat pe a descrie mai bine plus valoarea și a consolida sănătos relația cu clienții. Este o tendință sănătoasă.

Apoi, am avut niște relații și un contact foarte bun mediat de noul decan al Baroului București (n.r. – ales în mai 2015, Ion Dragne este primul avocat cu experiență în business care preia această funcție) pe anumite teme de dezvoltare a profesiei și de deontologie profesională. Am primit un răspuns pozitiv și o am văzut o disponibilitate de a se angaja în acest demers la majoritatea firmelor din piață.

A mai fost finalizarea unei inițiative începute acum mai bine de trei ani: înființarea Bucharest International Arbitration Court (BIAC) (n.r. – în aprilie 2016, sub egida Camerei de Comerț Româno-Americane). Ne-am bucurat că s-a finalizat și am participat la crearea unei alternative foarte valoroase pentru clienți.

Lucruri bune în România, în 2016

Percepția de încrederea și de stabilitate. Faptul că am adăugat la ea, nu să o distrugem este un capital cu care ne mutăm în anul viitor. Au concurat mai multă liniște în plan politic, mai multă predictibilitate în reglementare.

2016 a fost un nou an de construcție. Au reușit să se concentreze mai multe energii – sociale, civice, modul în care ne raportăm la libertatea de opinie, de asociere, la justiție -, care așteptau să aibă o platformă.

Văd tot mai multe semne mai sănătoase. Nu avem o societate extrem de divizată ideologic, doctrinar. M-aș bucura să folosim această stare de construcție, pentru a ne îndrepta acum atenția spre câteva zone esențiale pentru un proiect de țară – educația, sănătatea.

În sănătate, nu ne putem aștepta doar ca sectorul privat, prin investiții, să ridice nivelul de calitate și servicii, și nici de la sectorul public, dacă nu avem un alt tip de abordare de management.

Nu mai suntem atât de dependenți de volatilitatea politică.

Așteptări de la noul guvern

N-am așteptări, dar mi-aș dori să văd niște propuneri cu bătaie mai lungă și susținute de un pachet de măsuri coerent care să ne transmită mai clar linia dintre plan, obiectiv și pașii drumului până la obiectiv. N-aș mai dori să mergem în beznă, în improvizație, în ad-hoc, în oportunism pe termen scurt.

Ce au spus și alți oameni de afaceri.