Cautare




, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SmallBusiness |
|

Creșterile salariale au încurajat vânzările de carte

În rețeaua librăriilor Diverta, cele mai mari creșteri ale vânzărilor în 2018 s-au înregistrat la cărțile pentru copii, autoeducație și beletristică.
Octavian Ene doi

Octavian Ene (foto), marketing & online manager al rețelei de librării Diverta, consideră că, în 2018, majorările salariale și stabilitatea macro-economică au fost principalii factori care au influențat creșterile vânzărilor de carte. La Diverta, cărțile pentru copii, beletristica și volumele de autoeducație au cunoscut cele mai mari vânzări.

La secțiunea „autori români”, cea mai vândută carte în librăriile Diverta a fost romanul „Străinul de lângă mine” de Irina Binder. Pe următoarele două locuri în top s-au situat „O scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara și „Medicină, nutriție și bună dispoziție” de Simona Tivadar. Printre autorii români preferați de clienții Diverta s-au numărat: Radu Paraschivescu, Tudor Chirilă și Tibi Ușeriu.

Topul Diverta al autorilor străini este dominat de volumul „21 de lecții pentru secolul XXI”, semnat de Yuval Noah Harari. Acesta este urmat în clasament de romanele „Origini” de Dan Brown și „Eu, și totuși alta” de Jojo Moyes. Autorii străini căutați în librăriile Diverta au fost: Paulo Coelho, Nikolai Nosov, Gary Chapman și Eckhart Tolle.

În 2018, librăriile Diverta au avut o cifră de afaceri de 12,4 milioane de euro, în creștere cu 0,8% față de anul precedent, și au raportat un profit net de 603.000 euro, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, prelucrate de „Forbes România” la cursul de 4,65 lei/euro. Conform aceleiași surse, Diverta (firma Blor Retail S.A.) a avut 176 de angajați în 2018.

Octavian Ene, marketing & online manager, Diverta: „Creșterile de vânzări au survenit în urma majorărilor salariale dar și a stabilității macro-economice din 2018”.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii