FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Dinu, director comercial la elefant.ro, precizează: „O creștere foarte bună a fost și la cărți. Dacă până acum un client cumpăra în medie trei cărți la o comandă, în perioada respectivă a cumpărat în medie șase cărți”. Vânzările de carte au fost cu aproximativ 40% mai mari în perioada menționată comparativ cu intervalul similar din 2019. Categoriile cu cele mai mari vânzări au fost: ficțiune, literatură pentru copii, dezvoltare personală, istorie, memorii și biografii.

Adrian Dinu declară că a sesizat o schimbare a obiceiurilor de achiziție: „Se comandă mai multe cărți odată și se plătește mult cu cardul. Peste 50% e acum ponderea plății cu cardul în total, față de aproximativ 20% în ianuarie 2020. Nu am sesizat însă o schimbare a preferințelor pentru titlurile sau categoriile preferate de cititori”.

Elefant.ro a împlinit recent 10 ani de la înființare. Platforma online de retail a livrat peste 20 de milioane de cărți în acest deceniu, reprezentând peste 180.000 de titluri diferite. Pe primele trei locuri în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand. Din totalul celor 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria istorie, biografii și memorii.

La sfârșitul lunii mai, elefant.ro a organizat târgul online de carte elefantFest, cel mai mare târg de carte care a avut loc vreodată în România, la care au participat 40 de edituri din România, reușind să atragă peste un milion de cititori.

Adrian Dinu, Director Comercial la elefant.ro: „Peste 50% e acum ponderea plății cu cardul în total, față de aproximativ 20% în ianuarie 2020”.

Cele mai vândute cărți ale anului 2019