Se spune că antreprenorii adevăraţi se nasc, nu se formează. O afirmaţie care îl descrie cu acurateţe pe dezvoltatorul primului complex de birouri de clasă A din Timişoara.
Ovidiu Şandor (care este prezent în clasamentul Forbes 500 Miliardari pe locul 208, averea sa fiind estimată la 21-22 de milioane de euro) nu este arhitect de profesie şi nu a avut nicio legătură cu domeniul imobiliar până în momentul în care a decis să dezvolte un business pe acest palier. Din contră. Omul de afaceri este inginer softist. Însă avantajul care i-a asigurat succesul în real-estate, ca de altfel şi în restul afacerilor pe care le controlează împreună cu familia (deţine producătorul de confecţii Modatim şi un mic business de comerţ online) a fost dezvoltarea treptată, cu paşi înceţi. O strategie pe care a aplicat-o chiar şi în perioadă de plin boom imobiliar, când dezvoltarea şi livrarea rapidă a oricărui proiect transforma peste noapte în milionari tot mai mulți indivizi.
Şandor a rămas fidel planului cu care a plecat la drum, iar în contextul actual al crizei, când gradul de neocupare al spaţiilor de birouri se învârte în jurul valorii de 15%, iar o serie întreagă de dezvoltatori din zona de rezidenţial (Laguna Residence, Citadella Titan, Green Lake sau Asmita Gardens) au demarat procedurile de insolvenţă, omul de afaceri se poate lăuda cu un bilanţ îmbucurător: un proiect de cinci clădiri de spații de birouri de clasă A aproape finalizat în Timişoara – trei dintre clădiri sunt ocupate în proporţie de 90%, iar una este ocupată în proporţie de peste 60%, în total 34.000 de metri pătraţi disponibili –, o ultimă clădire în curs de finalizare şi un nou proiect demarat în Cluj.
În plus, de la începutul lui 2012 a reuşit să atragă un partener: fondul de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) a preluat controlul proiectului din Timişoara, Şandor urmând să asigure administrarea parcului office până în 2015.
La finalizarea proiectului, planificată pentru finalul acestui an, City Business Centre Timişoara va dispune de o suprafaţă de 43.000 metri pătraţi închiriabili – în prezent, Şandor deţine peste jumătate din stocul modern de birouri din Timişoara.
Revenind la complexul pe care acesta îl dezvoltă la Cluj, tot împreună cu NEPI, lucrările la prima etapă a acestuia, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi, sunt estimate a fi finalizate în prima parte a anului 2014.
Din nou, Şandor rămâne fidel strategiei care l-a transformat într-unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori imobiliari din afara Capitalei: livrarea etapizată a proiectului.