Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Cover 13 pentru 2013: Ovidiu Tender: cu toată viteza spre piețe exotice!

În urmă cu doi ani, omul de afaceri român Ovidiu Tender anunța investiții masive în Africa. Era al doilea român, după Frank Timiș care se îndrepta spre acea zona și anunța investiții de ordinul a câtorva sute de milioane de euro în resurse minerale și agricultură.
tender.jpg

Parte din planuri s-au concretizat destul de repede, antreprenorul deținând în acest moment mai multe concesiuni, a căror valoare de piață, susține el, se ridică la câteva sute de milioane de dolari. În 2012, Ovidiu Tender a concesionat în Senegal 5.000 de kilometri pentru explorare și exploatare de petrol și gaze.

Vezi aici care sunt sfaturile antreprenorului pentru 2013:

Concesiunea s-a adăugat însă altor șapte perimetre pe care grupul de firme le deținea deja în câteva state din Africa de Vest. Inițial, omul de afaceri viza doua domenii de investiții: resurse minerale și agricultură. Pe parcurs însă, pe măsură ce a decoperit potențialul piețelor din zonă, antreprenorul și-a diversificat investițiile, iar în 2013 demareaza noi proiecte, atât în zonele și domeniile în care este deja prezent, cât și în alte state și arii de expertiză, precum Cuba – unde planurile sunt destul de avansate, Venezuela sau Burkina Faso.

Iar ca informație de ultimă ora, prin intermediul Societății de Întreținere și Reparații Drumuri (SIRD) din Timișoara, pe care o controlează, Tender va construi în Africa, pentru o firmă privată, o autostradă de 150 de kilometri. Beneficiarul este o companie petrolieră activă în Burkina Faso. Își va extinde totodată operațiunile și în alte state africane, precum Niger, Ghana sau Congo.

Vezi aici mai multe despre stadiul investitiei in  Burkina Faso:

În 2012, o altă companie deținută de antreprenor – Vulcan a revenit pe profit, după mai mulți ani consecutivi de pierderi. Dinamica s-a datorat și unui contract în valoare de 54 de milioane de dolari, pe care firma l-a câștigat în Kuveit. În 2012, afacerile derulate de grupul de firme Tender au crescut până la 200 de milioane de euro, iar la acest avans au contribuit și operațiunile din România. La sfârșitul anului trecut, compania Prospecțiuni – ce face parte din grupul de firme controlat de antreprenor – a semnat un contract în valoare de 80 de milioane de euro, cu Petrom.

Însă cu siguranță că aventurile din străinătate ale lui Ovidiu Tender sunt cele care merită urmărite cu atenție în următoarea perioadă.

 

Vezi aici la cat s-a ridicat in 2012 averea omului de afaceri Ovidiu Tender:

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii