FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Temad, unul dintre cei mai importanţi importatori şi distribuitori de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie, cu 14 filiale, este o afacere de familie deţinută de către brașovenii Florin şi Anca Madar. Grupul include Temad Energie – Centrală fotovoltaică, Temad Producţie – Fabrică de plasă de fibră de sticlă şi Temad Co – importator şi distribuitor naţional de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie.

Compania înfiinţată în 1994 s-a dezvoltat la nivel naţional și a ajuns în mai puțin de zece ani de la 1,28 milioane de euro cifră de afaceri (în 1999), la 25 de milioane în 2008, nivel menținut și în timpul crizei. Mai mult, în mai 2012, Temad a deschis o fabrică de prelucrare a profilelor din aluminiu pentru placări şi pardoseli, un proiect realizat cu sprijinul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”, cu un buget de 250.000 euro. Din 2013, noua fabrică are o producţie anuală de 1 milion de metri liniari de profile de aluminiu.

Anul 2013 s-a încheiat pentru firma brașoveană cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro şi un profit net de 1,4 milioane de euro, adică o creștere de 2% faţă de anul 2012, în contexul în care piaţa de construcţii a scăzut constant în ultimii ani. Tot anul trecut, Temad s-a extins creând centre proprii de producţie. Astfel, a fost fondat grupul de firme Temad, care acum cuprinde o centrală fotovoltaică (Temad Energie), o fabrică de plasă de fibră de sticlă (Temad Producţie) şi importatorul şi distribuitorul de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie (Temad Co). Fabrica de plasă de fibră de sticlă de la Brașov este rezultatul unei investiţii de peste 1 milion de euro şi are o capacitate de producţie anuală de aproximativ 9 milioane de metri pătrați de plasă, ceea ce ar însemna necesarul pentru reabilitarea termică a peste 4.500 de blocuri cu 10 etaje.

Compania Temad Energie, fondată și ea anul trecut, a construit o centrală fotovoltaică la Raşnov – Braşov, cu o capacitate de 2.592 MWp (poate asigura energia necesară pentru 1.500 de locuinţe). Investiţia totală în centrala fotovoltaică a fost de 3,5 milioane de euro.

Florin Madar, Director General Temad Group, consideră că 2014 va aduce o revenire a pieţei de construcţii, atât în cazul celor civile, cât și industriale. „De asemenea, sectorul amenajărilor şi renovărilor sau reabilitărilor va înregistra o creştere semnificativă, cu un impact pozitiv în vânzările de materiale de construcţii”, susține antreprenorul.