Cautare
, Staff

|
|

Comitetul de lideri: Cine sunt cele mai bogate 20 de persoane din lume?

Cei mai bogați oameni de pe planetă au o valoare de 1,2 trilioane de dolari - o sumă aproximativ echivalentă cu produsul intern brut din Mexic.
LOBBY_192.indd

În total, bogățiile lor reprezintă 13% din averea totală a tuturor celor 2.208 de miliardari din întreaga lume.

 1. JEFF BEZOS

112 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Jeff Bezos este cea mai bogată persoana de pe planetă, precum și primul centimiliardar (cu avere de peste o sută de miliarde de dolari) din topul anual realizat de Forbes. Acțiunile gigantului Amazon au crescut cu 59% în ultimele 12 luni, ajutând la majorarea averii cu 39,2 miliarde de dolari. A fost cel mai mare câștig pe parcursul unui an înregistrat vreodată. În 2016, averea lui Jeff Bezos avusese o creștere de 27,6 miliarde dolari, clasându-l pe locul al treilea.

 

 1. BILL GATES

90 DE MILIARDE DE DOLARI 

S.U.A.

Bill Gates a cedat pentru a cincea oară locul întâi, începând cu anul 1995 și până în prezent. Deși averea netă a cofondatorului Microsoft a crescut cu 4 miliarde de dolari în ultimul an, nu a reușit să o depășească pe cea a lui Bezos.

 

 1. WARREN BUFFETT

84 DE MILIARDE DE DOLARI 

S.U.A

După ce în luna ianuarie a acestui an a împlinit 80 de ani, Warren Buffett afirmă cu tărie că în ceea ce privește sănătatea, nu există nicio problemă. El conduce în continuare Berkshire Hathaway, ale cărui acțiuni sunt în creștere cu 16% față de anul trecut.

 

 1. BERNARD ARNAULT

72 DE MILIARDE DE DOLARI

FRANȚA

Averea președintelui conglomeratului LVMH a crescut cu 30,5 miliarde de dolari, ajungând la 72 de miliarde de dolari.

 

 1. MARK ZUCKERBERG

71 DE MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Deși fondatorul Facebook a subliniat existența unor presiuni asupra rolului giganților social media în amestecul sistemului electoral din Rusia, acțiunile companiei au crescut cu 32% în ultimul an. Averea sa a crescut cu 15 miliarde de dolari în acest an.

Citește și: Țiriac rămâne singurul român din Topul miliardarilor Forbes. Jeff Bezos devine cel mai bogat om din istorie

 

 1. AMANCIO ORTEGA

70 DE MILIARDE DE DOLARI

SPANIA

Președintele și fondatorul Inditex, unul dintre cei mai importanți retaileri de îmbrăcăminte din lume, deține o avere de 70 de miliarde de dolari.

 

 1. CARLOS SLIM HELÚ

67,1 MILIARDE DE DOLARI

MEXIC

Averea lui Carlos Slim Helú valorează în 2018 cu 12,6 miliarde de dolari mai mult decât cea de anul trecut. Acest lucru se datorează, în principal unui salt de 39% făcut de compania sa América Móvil.

 

 1. CHARLES KOCH

60 DE MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

În noiembrie anul trecut, o sumă de 100 de milioane de dolari din averea fraților Koch a mers către lansarea tehnologiilor Koch Disruptive.

 

 1. DAVID KOCH

60 DE MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Averea lui David Koch și a fratelui său Charles a atins valoarea de 60 de miliarde de dolari. Cei doi dețin Koch Industries, a doua cea mai mare companie privată din Statele Unite ale Americii.

 

 1. LARRY ELLISON

58,5 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Chiar dacă Oracle este pândită la fiecare pas de concurență, acțiunile companiei au crescut cu 13%. Larry Ellison, proprietarul firmei, este mai bogat cu 6,3 miliarde de dolari în acest an.

 

 1. MICHAEL BLOOMBERG

50 DE MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Fostul primar al New York-ului continuă să-și conducă grupul financiar media Bloomberg LP. Averea din acest an a mogulului a ajuns la 50 de miliarde de dolari, în creștere cu 2,5 miliarde de dolari față de anul trecut.

 

 1. LARRY PAGE

48,8 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Cofondatorul Google, devenit CEO al companiei mamă – Alphabet, a investit anul trecut în tehnologie în Arabia Saudită. Averea sa a crescut cu 8,1 miliarde de dolari, față de cea de anul trecut.

 

 1. SERGEY BRIN

47,5 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Partenerul lui Larry Page deține titlul de cea mai bogată persoană imigrantă de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Este președinte al Alphabet, compania-mamă a Google.

 

 1. JIM WALTON

46,4 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Este cel mai tânăr fiu al fondatorului Walmart, Sam Walton și conduce banca familiei – Arvest Bank.

 

 1. S. ROBSON WALTON

46,2 MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Fiul cel mare al lui Sam Walton a fost Președintele Walmart timp de 23 de ani. El este acum unul din cei trei membri ai familiei implicați în consiliul de conducere al companiei.

 

 1. ALICE WALTON

46 DE MILIARDE DE DOLARI

S.U.A.

Singura fiică a lui Sam Walton, nu are niciun rol în afaceri, dar încă deține numeroase acțiuni ale Walmart. Ea este, în prezent, cea mai bogată femeie din lume.

 

 1. MA HUATENG

45,3 MILIARDE DE DOLARI

CHINA

Ma Huateng se poziționează pe locul 17, fiind cea mai bogată persoană din Asia, datorită companiei sale, Tencent WeChat, o aplicație de mesagerie cu aproape un miliard de utilizatori activi.

 1. FRANÇOISE BETTENCOURT MEYERS

42,2 MILIARDE DE DOLARI

FRANȚA

Fiica conducătorului Imperiului L’Oreal a moștenit averea mamei sale, care a decedat în septembrie 2017, la vârsta de 94 de  ani.

 

 1. MUKESH AMBANI

40,1 MILIARDE DE DOLARI

INDIA

Magnatul de origine indiană ajunge pentru a doua oară în topul 20 al miliardarilor lumii, prima dată fiind în anul 2012.

 

 1. JACK MA

39 DE MILIARDE DE DOLARI

CHINA

Acțiunile Alibaba au crescut cu 76% față de anul trecut, clasându-l pe Jack Ma în topul celor mai bogați 20 de oameni ai lumii, în 2018.

Citește și: Populația ultra-bogată a lumii a crescut cu 10% în 2017. Asia depășește Europa și devine numărul doi din lume la numărul persoanelor ultra-bogate

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii