Cautare
, Contributor

Travel |
|

City Break Spots

O escapadă de câteva zile într-un nou punct de pe hartă și... simți că ai renăscut.
 aboneaza-te
172 wanderlust 2 DUBLIN

City break-urile sunt ca o gură de aer proaspăt: opțiuni extraordinare de a explora istoria, cultura și arta unui oraș într-o perioadă scurtă de timp, șansa de a te bucura de un instantaneu al vieții locale și de atracții turistice iconice. Apoi mai există și plăcerea de a face shopping sau, pur și simplu, de a lua la pas marile bulevarde, de a te pierde printre străduțe și de a degusta delicii culinare tradiționale .Ce să mai lungim vorba. Alege destinația favorită, pregătește valiza și… vacanță plăcută!

 

  1. CROAȚIA, DUBROVNIK

O destinație medievală și o escapadă în paradisul turismului croat! Orașul Dubrovnika fost odată capitala Republicii Ragusa (1358-1808), iar numărul mare de clădiri gotice, renascentiste și baroce reprezintă dovada unui trecut bogat. În timpul epocii sale de aur, în secolul al XVI-lea, Dubrovnik a avut una dintre cele mai mari flote navale comerciale din lume.

Astăzi, însă, turiștii vin aici pentru a-și petrece timpul liber, nu pentru comerț. Dubrovnik este perfect amplasat pentru a te putea bucura din plin de soare, mare, bucătărie mediteraneeană, fiind și o atracție pentru fanii „Game of Thrones“, aici filmându-se cele mai multe secvențe din King`s Landing. Construit pe o peninsulă stâncoasă, vechiul oraș Dubrovnik a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

  1. IRLANDA, DUBLIN

Capitala irlandeză este impregnată de istorie. Situat pe malurile râului Liffey, pe o veche așezare celtică, Dublin impresionează prin eleganța arhitecturală georgiană, cultura pub-ului, muzee și galerii, precum și o viață de noapte intensă. Dublin este locul de naștere al lui James Joyce și al câștigătorilor premiului Nobel pentru literatură William Butler Yeats, George Bernard Shaw și Samuel Beckett.

Deci, nu în zadar, UNESCO a declarat Dublin – un oraș al literaturii. În plus, capitala Irlandei se remarcă printr-o cultură alimentară din ce în ce mai apreciată.

 

  1. BELGIA, BRUGES

Unul dintre cel mai bine conservate orașe medievale ale Europei! Bruges este romantic și elegant, cu străzi pavate, case încremenite în timp și canale pe care plutesc lebede. De asemenea, Bruges este un oraș mic: o plimbare la pas dintr-un capăt în celălalt al zonei centrale – în formă ovală – poate fi făcută în jumătate de oră.

Și este plin de muzee, restaurante, baruri și cafenele, plus magazine de dantelă și consacratele ciocolaterii – se pare că Bruges are 47 de producători de ciocolată.

 

  1. RUSIA, ST PETERSBURG

Fast clasic și modernitate europeană cu specific rusesc! Fosta capitală țaristă – St Petersburg – este o destinație impregnată cu istorie, artă și cultură. Ale sale misterioase Nopți Albe, dar și rețeaua de canale navigabile și podurile baroce au inspirat giganți ai literaturii, precum Feodor Dostoievski și Nikolai Gogol.

În cei 350 de ani de la întemeiere, Sankt Petersburg a văzut mai multe revoluții, războaie și intrigi politice decât orice alte orașe într-un mileniu. File din această istorie pot fi observate la fiecare pas prin oraș, de la nava de război „Aurora” – care a marcat începutul Revoluției bolșevice, până la numeroasele mărturii ale „asediului nazist de 900 de zile”.

 

  1. SCOȚIA, EDINBURGH

Nu este greu de înțeles cum Robert Louis Stevenson a ajuns să scrie romanul „Straniul caz al doctorului Jekyll și al domnului Hyde/ The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde”, crescând într-un oraș care poate fi descris printr-un singur cuvânt: varietate.

De la construcțiile medievale, vestigiile istorice și străzile înguste din orașul vechi până la eleganța profundă a orașului nou georgian, Edinburgh își merită reputația de unul dintre cele mai frumoase și fascinante orașe din lume. Este un oraș care cere să fie descoperit la pas, plin de priveliști uimitoare, curți ascunse, grădini secrete și detalii arhitecturale unice.

 

  1. SPANIA, SEVILLA

Compact, bogat în istorie și renumit pentru flamenco, portocali și barurile de tapas, orașul Sevilla este destinația perfectă pentru o vacanță scurtă. În centrul vechi pot fi explorate străzile pietruite ale cartierului Santa Cruz și ale Palatului Regal – Real Alcázar.

Amestecul de arhitectură gotică, mudejár, renascentistă și modernă dau un farmec aparte locului. Unice sunt și atmosfera de pe malurile fluviului Guadalquivir, priveliștile metropolei, care pot fi admirate din vechiul turn al Catedralei, și recent deschisul Parasol Metropol – cea mai mare structură de lemn din lume.

 

  1. POLONIA, GDANSK

Cu o vechime de peste o mie de ani, Gdansk este principalul oraș-port al Poloniei și locul unde a început cel de-al Doilea Război Mondial. Dintr-un sat de pescari, Gdansk a ajuns astăzi o metropolă modernă, un centru prosper de cultură, știință, sport și divertisment și un oraș universitar cu aproximativ 60.000 de studenți.

De asemenea, Gdansk este denumit „capitala de chihlimbar a lumii”. Arhitectura specifică, bogată în trăsături poloneze, podurile pietruite întinse peste canale, clădirile multicolore ale Centrului Vechi și parcurile istorice alcătuiesc identitatea orașului. Pentru o vedere panoramică, se poate urca în turnul Catedralei Sf. Maria – cea mai mare biserică de cărămidă din lume!

 

  1. GERMANIA, KÖLN

Acest oraș plin de viață și încărcat de istorie, situat pe râul Rin, oferă o multitudine de activități culturale, târguri și evenimente internaționale. Operă arhitecturală realizată în stil gotic medieval, Domul din Köln – declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO – este simbol al istoriei orașului și una dintre cele mai mari catedrale din lume. Aici sunt găzduite numeroase muzee și galerii de artă. Alături de catedrală, cele 12 biserici romane din Köln fac parte din moștenirea culturală a orașului.

 

  1. AUSTRIA, SALZBURG

Salzburg este orașul lui Mozart și o destinație austriacă elegantă. Centrul vechi al orașului este renumit pentru arhitectura în stil baroc și necesită o explorare minuțioasă. Numele oraşului se traduce prin „Castelul de Sare”, titulatură primită datorită minelor care se găsesc în munţii din sud şi a fortăreţei Hohensalzburg, unul dintre cele mai mari şi bine păstrate palate medievale.

Locul unde s-a născut și a copilărit Mozart – strada Getreidegasse nr. 9 – precum și Muzeul Jucăriilor se numără printre obiectivele must-see din Salzburg.

CITEȘTE ȘI Cazare și lux în inima naturii

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii