Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Chirurgia binelui

Brain_Institute.jpg
Când un manager are parte de  îmbrăţişări pe holul instituției pe care o conduce este un semn că modelul de business are ceva special.

Un model unic în sistemul românesc de sănătate a apărut la începutul acestui an – mai mulţi medici și un manager au pus bazele unui centru de neurochirurgie non-profit: salariații sunt proprietari și nu vor încasa niciodată dividende, ci vor investi valoarea adăugată în formarea altor medici și în aparatură. Este medicină privată (deci nu gratuită), dar cu un obiectiv care se traduce în calitatea actului medical şi număr de pacienți, nu în cifră de afaceri, urmând o tendinţă mondială în domeniul sănătăţii, cea de « valoare pentru pacient » (value to pacient).

Brain Institute a fost fondat de câțiva medici cu vastă experiență în afara granițelor țării, doctorii Sergiu Stoica și Ştefan Mindea, alături de Anca Vişan şi un fost manager de rețea privată, Ionuţ Pătrăhău, fost CEO al rețelei private de centre medicale Regina Maria și director în Banca Transilvania. Pe măsură ce alți medici  seniori li se alătură, fiecare va deveni partener prin majorare de capital. Cei patru au reunit cea mai bună echipă de specialişti din domeniu din România  pentru a practica o neurochirurgie modernă, comparabilă cu cea din cele mai bune centre de neuroştiinţe din lume. Brain Institute, deschis în urma unei investiţii de un milion de euro, este găzduit de Spitalul Monza, cu care funcţionează în parteneriat, sistemul oferind astfel avantajul serviciilor medicale integrate.

Modelul este american: clinici de mare succes din SUA sunt deţinute de medici și de comunităţi locale, iar interesul lor este ca societatea să beneficieze de ele. Nu întâmplător, medicii fondatori au experienţă în străinătate: Sergiu Stoica a studiat şi lucrat în Franţa şi Canada, iar Ştefan Mindea a studiat şi lucrat în SUA, fiind până de curând director al secției de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford și profesor universitar în chirurgia spinală minim-invazivă la aceeași instituție.

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

Vezi aici ce alte articole mai cuprinde ediția specială despre economia socială

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii