FacebookTwitterLinkedIn

Noua dimensiune a infrastructurii tehnologiei va redefini it-ul convențional

Print

În ultimii zece ani, marii jucători din zona serviciilor cloud au experimentat tot mai multe modalități de livrare a serviciilor IT. Încercările lor au dus toate în aceeași direcție, una care a schimbat strategiile furnizorilor IT. Accesul liber și gratuit la proiectele centrelor de date, la servicii de stocare și la diferite servere au dus la modificări importante pentru marii jucători. Dincolo de faptul că tot mai multe companii mici au început să îşi facă loc în industrie, marii jucători sunt nevoiţi să vină cu o nouă abordare pentru a-şi vinde serviciile.

Print

Utilajele inteligente vin la putere

Liderii IT sunt conştienţi de promisiunile, ameninţările şi efectele maşinăriilor inteligente asupra modului de muncă (asupra colaborării dintre oameni şi aceste utilaje) şi de schimbările pe care ele le vor aduce în materie de personal şi oportunităţi de business. Folosirea unor utilaje inteligente îi vor face pe unii angajaţi mult mai eficienţi, dar, totodată, va remodela structura şi competitivitatea în diferite industrii. Multe companii îşi vor reduce riscurile şi costurile de personal trecând la adoptarea utilajelor inteligente. Iar în ceea ce îi priveşte pe producătorii acestor utilaje, adică producătorii din industria tehnologică, rămâne de văzut dacă îşi vor asuma rolul de companii creatoare şi inovatoare sau simpli executanţi.

print 3d

Printul 3d va transforma organizaţiile

Imprimantele 3D devin din ce în ce mai populare. Răspândirea lor va conduce transformări importante în foarte multe organizaţii, industrii şi pieţe. Managerii de companii şi liderii din industria tehnologiei trebuie să studieze atent trendul adus de printul 3D. Potrivit estimărilor Gartner industria printului 3D va creşte cu 75% în acest an şi cu peste 200% în 2015. Ea aduce un impact semnificativ în ceea ce priveşte reducerea costurilor producătorilor din diferite industrii, în materie de realizare de designuri şi de prototipuri.

cloud.jpg

Cloudul personal va avea un impact puternic asupra producătorilor IT

Era cloudului personal se face tot mai simţită şi se referă la o lume în care toate dispozitivele mobile pot funcţiona în cloud. Producătorii şi furnizorii IT vor fi nevoiţi să se adapteze acestui trend şi să vină pe piaţă cu noi tehnologii, unelte şi reguli, altfel riscă să devină irelevanţi pentru utilizatorul final, pentru că accentul nu va mai fi pus pe dispozitivul în sine ci pe capacitatea acestuia de a lucra în cloud.

it_digital_gadget.jpg

Ne apropiem de o explozie a diversităţii dispozitivelor mobile

Numărul dispozitivelor mobile este tot mai mare pe zi ce trece, la fel şi diversitatea lor. Marii producători din industria IT au astfel provocarea de a analiza bine piaţa, de a aduce şi de a lansa produse care să se conformeze noii ere a ,,Internetului tuturor lucrurilor”. Piaţa dispozitivelor conectate va ajunge la o valoare de circa 10 miliarde de dolari, până în 2016, potrivit estimărilor Gartner.

shutterstock_177166826.jpg

Veniturile aduse de aplicaţiile mobile continuă să crească

Gartner explică diferenţa dintre aplicaţiile mobile (apps) şi aplicaţii (applications) – în prima categorie se încadrează aplicaţiile care au o funcţie unică (a plasa o comandă, a face o plată, a înregistra etc – n.red), în timp ce aplicaţiile se pot ocupa cu o varietate largă de funcţionalităţi şi sunt destinate de cele mai multe ori desktopurilor. Compania de cercetare mai subliniază că piaţa aplicaţiilor mobile este în continuă creştere, în timp ce, cea a aplicaţiilor din a doua categorie este în continuă scădere. Însă piaţa producătorilor de aplicaţii mobile este una extrem de fragmentată şi foarte greu de monitorizat, dar este cert ca va avea un impact imens asupra producătorilor de software, în general.