Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Cel mai nou ambasador TAG Heuer

Ronaldo_6
Pe 22 aprilie, gigantul orologer TAG Heuer, a anunțat „bomba“ anului în materie de parteneriate, identificându-și noul ambasador în persoana celebrului jucător de fotbal Cristiano Ronaldo.

În apropierea Campionatului Mondial de Fotbal de la Rio, tot mai multe branduri de ceasuri s-au întrecut în semnarea de parteneriate cu vedete ale balonului rotund – fie jucători, fie echipe, dar niciunul nu a reușit o lovitură de imagine atât de puternică precum noua alianță TAG Heuer – Cristiano Ronaldo. Forbes România vă prezintă un interviu în exclusivitate cu cel mai nou ambasador TAG Heuer.

Care e relația ta cu timpul?

Timpul este o componentă a vieții mele de zi cu zi. În fotbal, timpul este crucial: totul e o chestiune de timp și de rapiditate. Trebuie să fii în același timp iute ca fulgerul și precis. Timpul devine mai important și pe măsură ce meciul progresează. Un gol în ultimele secunde schimbă totul: este diferența dintre succes și eșec, victorie și înfrângere.

Care este relația ta cu luxul?

Pentru mine, luxul nu este ceva evident, care să îți “sară în ochi”. Luxul constă, mai degrabă, în precizia detaliilor și în confortul perfect, produse care trăiesc mult timp și de cea mai înaltă calitate.

Care este secretul succesului?

Nu există un secret al succesului. Automotivarea și autodepășirea sunt cheile – trebuie să muncești mai mult și mai bine decât toți ceilalți. Și să nu uiți niciodată că e întotdeauna loc de mai bine – poți fi mai bun în fiecare zi.

Cum îți încarci bateriile între meciuri?

În timpul sezonului, mai ales când este încununat de o competiție precum Campionatul Mondial din acest an, nu am timp de nimic altceva în afară de fotbal. Am antrenamente și meciuri la trei zile, deci e un program foarte intens. Dar, dacă totuși am ceva timp liber la dispoziție, prefer să îl petrec cu familia și prietenii în Madrid sau în Portugalia. De asemenea, îmi place să interacționez cu fanii mei pe rețelele sociale.

Care este ținta ta?

Vreau să joc din ce în ce mai bine și să câștig mai multe trofee. Vreau să contribui la succesul clubului meu și al Portugaliei.

De ce ai ales parteneriatul cu TAG Heuer?

Când cei de la TAG Heuer au venit la mine și mi-au explicat planurile lor, mi s-a părut totul foarte clar și logic. Știam bine brandul dinainte și îmi plăceau ceasurile lor high-end, de înaltă precizie. În plus, cu o istorie atât de puternică în sport precum a lor, a fost o potrivire perfectă. Avem aceleași valori: automotivare și disciplină, testarea limitelor personale, precum și refuzul de a renunța vreodată.

Cum este să fii ambasador TAG Heuer alături de alte vedete globale precum Leonardo DiCaprio, Maria Sharapova sau Jenson Button?

Cred că asta demonstrează puterea brandului, precum și dorința lor de a se alia cu cei mai buni. Toți ambasadorii actuali TAG Heuer, precum și cei din trecut (Ayrton Senna, Tiger Woods) sunt veritabile simboluri, care au scris istorie.

Cum ai descrie ceasurile TAG Heuer?

Produse de calitate, Swiss-made, foarte precise, cu un design de excepție. Eu le pot purta oricând și oriunde.

Care model e preferatul tău?

E dificil să aleg, dar aș spune cronograful Carrera Calibre 1887 – e șic, casual și sportiv în același timp.

După părerea ta, ce legătură există între fotbal și orologerie?

Ca să devii un fotbalist de top, e nevoie de foarte multă muncă și de antrenamente incredibil de dificile, de mișcări repetitive și de precizie, de îndrăzneala de a încerca lucruri noi, dar și de pregătire pentru orice scenariu. După părerea mea, exact aceleași aspecte se regăsesc și în orologerie.

Ce e ceasul pentru tine? Un obiect care te ajută să îți urmezi programul zilnic, un accesoriu, o piesă de bijuterie masculină?

Toate de mai sus. Pentru mine este o bijuterie cu funcționalitate reală. Ceasul reflectă cine sunt eu.

Cât de importantă este pentru tine calitatea ceasurilor pe care le porți?

Extrem de importantă, mai ales precizia și atenția la detalii. Eu muncesc din greu pentru a transmite o imagine bună, care să îmi reflecte personalitatea. Iar calitatea este parte din acest tot.

Aveai un interes în orologerie înainte de a deveni ambasador TAG Heuer? Colecționezi ceasuri?

N-aș spune chiar că sunt un colecționar, dar îmi plăceau deja ceasurile. Iar atunci când îmi place un produs, este important pentru mine să știu totul despre el – de unde provine, cum funcționează, care e istoria brandului din spatele lui. Așa că interesul meu în orologerie era destul de mare și înainte de parteneriatul cu TAG Heuer.

Care a fost momentul în care viața ta s-a schimbat total?

Când am lăsat în urmă Madeira și familia, în 1997, pentru a mă alătura celor de la Sporting Club de Portugal, iar apoi când m-am transferat la Manchester United în 2003. Acestea au fost cele două momente cruciale din viața mea, pentru că în ambele cazuri eram incredibil de tânăr, un puști.

În general, urmezi regulile sau le sfidezi?

Desigur că trebuie să respecți regulile jocului, cu atât mai mult atunci când ești jucător profesionist de fotbal. Dar jocul este foarte complex, există multe posibilități de a te exprima, de a-ți demonstra creativitatea, de a sfida și a întrece așteptările celorlalți și, de ce nu, de a te surprinde pe tine însuți.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut în 1985 în Madeira și a jucat inițial fotbal profesionist în Portugalia, după care s-a alăturat clubului Manchester United în 2003, unde a înscris peste 100 de goluri în 6 ani. A devenit cel mai bine plătit fotbalist din istorie când a fost preluat de Real Madrid, în 2009. Contractul curent îl poziționează drept cel mai bine plătit jucător de fotbal din lume. Timp de doi ani consecutivi a înscris 40 de goluri într-un singur sezon, iar anul trecut a înscris 69 de goluri în 59 de meciuri. În ianuarie 2014 a câștigat pentru a doua oară prestigiosul premiu Ballon d’or.

Aflați ce alte articole cuprinde ediția specială Forbes Healthcare

Citiți ediția specială Forbes Healthcare și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii