Cautare
, Contributor

Blogul lui Lucian Davidescu (riscograma.ro)

|
|

Cel mai ieftin transfer de bani

Băncile ignoră cu succes directivele în vigoare și impun speze substanțiale.
shutterstock_220206862

Transferul internațional de bani rămâne una dintre cele mai scumpe operațiuni bancare. Deși cel puțin în interiorul Uniunii Europene transferurile ar trebui să fie gratis, grație sistemului IBAN, băncile ignoră cu succes directivele în vigoare și impun speze substanțiale atât la trimitere cât și la primire.

1

Cardul. Cea mai ieftină metodă de transfer de bani – mai ales pentru sumele mici – este cardul, emis de o bancă din țara expeditorului. Vreți să trimiteți bani din Belgia în România? Cereți un card de la o bancă belgiană și dați-l beneficiarului. Pentru plățile online sau la comerciant nu vor plăti deloc taxe, cu excepția schimbului valutar. Vreți să-i trimiteți bani cuiva aflat la studii în Franța? Cereți un card de la o bancă românească, preferabil în Euro.

2

Operatorii de plăți electronice. Paypal, Skrill sau Payoneer permit transferul de pe un card pe altul cu comisioane destul de mici iar unele oferă chiar carduri în nume propriu. Există de obicei o componentă fixă și una procentuală, astfel că metoda devine atractivă pe măsură ce suma crește.

3

Companiile specializate. Western Union, MoneyGram sau TransferWise oferă servicii într-o plajă destul de mare de prețuri, nu întotdeauna competitive. Însă transferurile operate online respectiv cele negociate la volume mari (utile de obicei când aveți de primit bani de la o companie mare) pot fi uneori incredibil de avantajoase.

 

Citește și Cel mai ieftin schimb valutar

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii