FacebookTwitterLinkedIn

Romanul „Ziua în care la capătul celălalt al iubirii nu a mai fost nimeni”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, a ocupat primul loc în topul celor mai vândute cărți scrise de autori români, la Editura Univers. În clasamentul scriitorilor străini, primul loc a fost ocupat de „Calendar Girl” de Audrey Carlan.

„Anul 2017 a fost cel mai bun an al Editurii Univers de la momentul crizei  economice de acum câțiva ani. Numărul cărților publicate, care s-au vândut peste medie, a fost mai mare decât în 2016 și acest lucru a crescut cifra de afaceri a editurii”, declară Laura Savu, administratorul Editurii Univers, dar fără să ofere cifre concrete. Ea consideră că „cel mai probabil, și măsurile guvernamentale au avut o influență în ceea ce privește creșterea vânzărilor de carte” de pe piața din România.

Laura Savu, administrator Editura Univers: „Premiile importante, atât cele interne, cât și cele externe, ne ajută semnificativ în procesul de promovare.”

Literatura comercială și cartea pentru copii au înregistrat creșteri ale vânzărilor în 2017 – precizează Laura Savu, care adaugă faptul că nu s-au înregistrat „schimbări semnificative” în sistemul de distribuție al cărților și nici în relațiile contractuale dintre editori și distribuitori.

TOPUL EDITURILOR DIN ROMÂNIA ÎN ANUL 2017 – NUMAI AICI PUTEȚI VEDEA!

Premiile literare reprezintă vectori de marketing pentru editori? „Depinde foarte mult de premiu și de carte în sine. O carte care a primit un premiu important poate să nu se vândă foarte bine și o carte care a primit un premiu mai puțin important poate înregistra vânzări foarte mari”, răspunde Laura Savu. Oricum, premiile importante, atât cele interne, cât și cele externe, îi ajută semnificativ pe editorii de la Univers în procesul de promovare.

CELE MAI VÂNDUTE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

Editura Univers este specializată în traduceri din literatura universală și publică, în general, puține cărți scrise de autori români. Anul trecut, în afară de Ioana Chicet-Macoveiciuc, care deține trei romane în topul cărților celor mai vândute de Univers, mai figurează scriitorii Dumitru Crudu, Bogdan Stoica, Diana Adamek și Ion Aramă.