Cautare
, Contributor

Forbes.com

|
|

Cei mai bine plătiți scriitori

Pentru cel care încasează cei mai mulţi bani din jonglarea cuvintelor, a pune stiloul pe hârtie se traduce în mii de dolari, iar asta doar pentru o singură pagină.
James Patterson

James Patterson rămâne cel mai bine plătit scriitor, mulţumită productivităţii sale: 18 cărţi şi 89 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, cu o scădere minoră faţă de anul trecut, când a avut 90 de milioane de dolari. (Cei peste 12 co-autori ai săi îi asigură această productivitate extremă).

John Green (26 de milioane de dolari) şi Veronica Roth (25 de milioane de dolari) s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea, pe lista celor mai bine plătiţi autori, în ciuda faptului că nu au publicat nici măcar un singur cuvânt nou în ultimele 12 luni. Ei au avut câştiguri datorită vânzărilor titlurilor consacrate, incluzând trilogia „Divergent” a lui Roth (cu 3,9 milioane de copii vândute în 2014) şi „The Fault in Our Stars” (cu 3,5 milioane). Nu poate fi trecut cu vederea ajutorul oferit de Hollywood: atât Roth, cât şi Green au cunoscut o creştere a vânzărilor în urma adaptării şi ecranizării cărţilor lor.

Însă cine este cel mai bine plătit autor raportat la numărul de pagini publicate în această perioadă? Onoarea aparţine lui Jeff Kinney, a cărui carte – „Jurnalul unui puşti” – este mică, dar se vinde foarte bine, aducându-i acestuia venituri de 106.000 de dolari pe pagina publicată, luând în considerare câştigurile împărţite la numărul de pagini publicate în perioada urmărită.

Traducere și adaptare: Georgiana Călin

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii