Cautare
, Contributor

Forbes.com

Lideri |
|

Cei 3% care conduc lumea

A pus pe picioare 17 startup-uri diferite și a „învârtit”, în timp, afaceri de miliarde de dolari. Astăzi, Robert Murray vorbește cu dezinvoltură despre lideri și leadership. Adică cei 3% care conduc lumea.
murray.jpg

Devenit un concept extrem de popular și puternic, leadership-ul se află, astăzi, pe buzele managerilor și antreprenorilor deopotrivă. „Prin periplul meu din ultimii 15 ani prin lume mi-am dat seama că doar 3% dintre oameni sunt cu adevărat lideri. Restul de 97% îi urmează. De ce? Tocmai pentru că acei 3% sunt diferiți, știu să asculte mai mult decât vorbesc, iar zi de zi aleg alt drum pe care merg”, explică Robert Murray, președintele GrowthPoint Group, în fața celor 150 de corporatiști și antreprneori adunați luna trecută la a doua ediție a conferinței Enlightening, „Business Symphony”.

Prin scurte inserturi, dar cu un debit verbal de neegalat, Murray a descifrat celor prezenți cum reușesc adevărații lideri din business să conducă lumea.În primul rând, afirmă Murray,  liderii adevărați nu încetează niciodată să învețe. În plus, un lider nu așteaptă niciodată să i se spună să meargă mai departe, iar atunci când vede o oportunitate face saltul.Speaker-ul invitat susține, totodată, că liderii adevărați știu că „afacerea nu-i despre ei, ci despre ceilalți”, iar simplitatea în business este cea mai recentă modă.

„Cu cât faci lucrurile mai simplu, cu atât te apropii mai mult de succes. Dacă te complici, nimeni nu te va mai înțelege”, adaugă Murray. Mai mult, cei 3% sunt mereu activi în social media, iar Murray împărtășește ideea că dacă nu ești prezent în acest mediu, nu exiști. „Peste zece ani, în business vom comunica doar prin social media, iar site-urile nu vor mai fi atât de importante. Cu cât vă veți opune mai mult social media, cu atât veți fi lăsați mai mult în urmă. Cred că una din cea mai uzitată formă de manifestare social media va fi Twitter, iar «Being social» este cheia de a deveni relevant“, a mai punctat Murray.

Despre cei 3% care conduc, de fapt, lumea businessului, a mai vorbit și Miha Pogačnik, Ambasador Cultural al Republicii Slovenia și Fondator al Institutului de Dezvoltare a Relațiilor Interculturale prin Arte. „Arta nu trebuie să se întâmple. Arta trebuie să facă lucrurile să se întâmple”, afirmă antreprenorul cultural Pogačnik. Adică același obiectiv ca în cazul leadershipului.§

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii