Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Opinii |
|

Cea mai mare calitate

Recunosc că sunt (prea) ambițios și, la fel ca mulți dintre antreprenorii români, mă activez într-un mod special în momentul în care văd că alții, din străinătate, fac anumite lucruri care îmi stimulează orgoliul național.
Ionut Bonoiu

A fost cazul proiectului „30 sub 30”, care a debutat în ediția americană a revistei în ultimele zile ale anului 2011 și pe care l-am adoptat și adaptat imediat și la România în chiar prima lună a anului 2012. „Păi ce, nu avem și noi niște tineri cu performanțe deosebite la mai puțin de 30 de ani”, am întrebat (retoric) în redacție, în timp ce creionam deja prima generație Forbes România „30 sub 30”.

De atunci au trecut șase ani și în ultima perioadă, mai mult ca oricând, am fost asaltați de sugestii și, bineînțeles, reclamații legate de acest „30 sub 30”, devenit unul dintre cele mai apreciate și inspiraționale proiecte ale noastre. Iar asta este, din punctul meu de vedere, minunat.

Mai mult ca oricând, am fost tras la răspundere pentru performanțele celor despre care am scris până acum sau pentru abilitatea noastră de a săpa pentru nume noi de tineri excepționali și pentru metodologia pe care încercăm să o îmbunătățim, de la an la an, dar care, cu siguranță, rămâne imperfectă.

După cum le-am spus și criticilor, e drept că am avut pe listă oameni care nu au avut evoluția pe care, poate, o așteptam la momentul la care i-am inclus pe lista „30 sub 30”. Am avut oameni care și-au reconfigurat traseul carierei. Într-o proporție covârșitoare însă, au avut evoluții fantastice, fie ele în țară sau în străinătate. Au intrat pe listele „30 sub 30” din Europa sau de la nivel mondial, au participat la summit-urile „30 sub 30”, alături de tineri miliardari sau membri ai promoțiilor „30 sub 30” din restul lumii și au ajuns la performanțe greu de imaginat. Dar fiecare dintre aceștia a avut o atitudine pe care aș numi-o „atitudinea 30 sub 30”. Chiar dacă aveau motive, având în vedere performanțele lor, niciunul nu a fost arogant, nu a bravat și fiecare dintre ei a avut acea decență pe care am văzut-o recent, pe viu, la Warren Buffet sau la miliardarii americani care au participat la petrecerea aniversară Forbes@100 de anul trecut, de la New York.

Așadar, este Forbes România „30 sub 30” un top? Nu! Este o listă exhaustivă? Nici măcar!

Este o listă subiectivă, formată din agregarea altor zeci și sute de alte liste subiective ale unor oameni profesioniști, curajoși, performanți și, dincolo de orice, „humble”. Vorbim, dacă vreți, într-o traducere cu conotații biblice, despre smerenie, considerată temelia tuturor virtuților. Cred că aceasta este calitatea de care această țară, și mai ales tânăra generație, are nevoie mai mult decât de orice altceva în acest an aniversar, în condițiile în care până acum principala trăsătură comună a celor mai multe dintre modelele promovate ca fiind de succes era tupeul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii