Cautare
, Contributor

Blogul lui Lucian Davidescu (riscograma.ro)

|
|

Ce să faci dacă lucrezi cu lire sterline

Vestea Brexitului are o miză financiară imediată pentru cei care lucrează cu lire sterline.
Finante Personale
Fie că muncesc în Marea Britanie pentru a trimite bani acasă, fie că trăiesc acolo din venituri obținute în altă monedă sau că fac importuri și exporturi, românii care lucrează cu lire sterline au motive de neliniște. Volatilitatea lirei era deja un lucru acceptat, însă acum îi crește amploarea, dar cresc și incertitudinile când este vorba de tendințe pe termen lung. Strategiile financiare clasice pot fi utile în anumite limite, însă există și alte posibilități de-a echilibra balanța.

1

Folosiți-vă de libera circulație pentru a ajusta chiar și comportamentul de consum în funcție de volatilitatea lirei. Nu vă grăbiți să schimbați toți banii odată, păstrați un coș echilibrat și alegeți să cumpărați de fiecare dată din locul unde moneda este mai slabă. Desigur, unele costuri nu pot fi evitate, dar poate nu atât de multe pe cât v-ați fi așteptat.

Ce are România de câștigat de pe urma Brexit

2
Evitați angajamentele pe termen lung, mai ales dacă anumite scenarii vă pot duce în faliment. Discountul pe care îl puteți obține în mod normal se poate rapid transforma într-o povară. Este mai ieftină căutarea și negocierea periodică decât ieșirea dintr-un contract păgubos.

BREXIT: Tabăra anti-UE a câştigat referendumul. Zece întrebări la care trebuie să știi răspunsul

3
Faceți rezerve și într-o monedă terță, care nu merge obligatoriu în aceeași direcție cu euro și lira. Un plasament în dolari sau franci elvețieni, de exemplu, poate stabiliza o masă care nu se ținea tocmai bine pe doar două picioare. Este de preferat una pentru care aveți acces direct și la piață, pentru ca în caz de depreciere măcar să puteți profita de ieftinirile din țara gazdă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii