Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cazare și lux în inima naturii

Distincție, intimitate, lux și o nouă experiență de cazare! Reinventarea caselor de vacanță - din vechi clădiri istorice în somptuoase cabane pline de confort - a declanșat un adevărat trend în plină creștere, tot mai mulți turiști înstăriți din întreaga lume fiind tentați să abandoneze rutina urbană pentru o scurtă reîntoarcere în medii tradiționale și romantice.
 aboneaza-te
186 lux 4 The Valley

Popularitatea acestor cottages de lux sau vile în sistem self-catering este garantată de mixul dintre standardul de cazare asemănător unui hotel tip boutique și plusul de libertate specific cabanelor rurale. Dar… pentru a prezenta și mai bine conceptul, să trecem la exemple!

Piața caselor de vacanță exclusiviste este extrem de competitivă și reprezintă o afacere profitabilă, în special în Canada și Regatul Unit. Odată cu creșterea acestei tendințe, proprietățile de tip vacanță devin populare nu doar în rândul caselor deja existente, ci și a celor noi construite.

În Anglia, cel mai mare număr de case de vacanță în sistem self-catering se află în Cornwall și Insulele Scilly, cu o estimare de 13,458 unități de cazare (respectiv 5,6%) în 2004 și 2006. În decursul unui singur an, între 2004 și 2005, în Anglia, procentul acestui tip de proprietăți a crescut cu 3,3%.

În Canada, cabanele sunt extrem de solicitate, în special în perioada verii. Regiunea Muskoka  din Ontario, denumită și „țara cabanelor”, este una dintre cele mai populare destinații canadiene, fiind vizitată anual de peste 2,1 milioane de turiști.

În anul 2000, un număr de 3,578,718 (sau 3,09%) dintre unitățile de cazare americane erau case de vacanțe, comparativ cu 2,66% în 1990 și 1,87% în 1980. Cea mai mare parte dintre acestea sunt situate în statele din nord-estul țării, iar Maine deține cel mai mare număr de proprietăți de vacanță de acest gen.

 

Cliveden House, Berkshire, UK

Construit în 1666 în inima orașului Berkshire din apropierea Londrei, Cliveden House se impune printr-o arhitectură neoclasică extrem de apreciată

, un trecut istoric impresionant și un prezent extravagant.

Acest boutique hotel are o proprietate de 376 de acri cu vedere la râul Tamisa și, pe lângă multe alte referințe, este recunoscut drept locul în care a luat naștere cel mai scump sandviș din lume” – o creație de 100 £, cu șuncă iberică, pui de Bresse, trufe albe și ouă de prepeliță, cântărind până într-o jumătate de kilogram.

De-a lungul timpului, Cliveden House a găzduit fiecare monarh britanic de la George I și a fost reședința a trei Duci, un Conte, un Prinț de Wales și a lui Viscount Astor.

De mai bine de 30 de ani, Cliveden House oferă cazare de lux în regim hotelier. Cliveden House pune la dispoziție 39 de camere decorate în stil britanic, fiecare cameră purtând numele unei personalități celebre care i-a pășit pragul, printre aceștia: Charlie Chaplin și Winston Churchill.

Mobilierul antic rafinat și picturile în ulei creează o ambianță caldă și intimă. Hotelul dispune și de un centru SPA, care include căzi cu hidromasaj în aer liber, piscină interioară, săli de tratament, sală de gimnastică, saună și baie de aburi. Cu mici excepții, la Cliveden House se servesc bucate cu specific franțuzesc, restaurantul hotelului propunând un meniu de degustare contra sumei de 90 £.

CITEȘTE ȘI Mii de povești autentice din întreaga lume

The Colloquy, Lyonshall, Herefordshire, UK

Situată în comitatul britanic din apropierea frontierei cu Țara Galilor pe râul Wye, The Colloquy reunește o colecție de 5 vile luxoase de tip self-catering într-un peisaj istoric și pitoresc.

Dacă în vremurile victoriene, această gospodărie – relativ recent convertită, a adăpostit caii și trăsurile proprietății de 700 de acri din Herefordshire, astăzi – The Colloquy oferă refugiu cuplurilor aflate în căutarea unui weekend romantic, precum și posibilitatea utilizării exclusive a întregului complex, dotat cu 56 de locuri de cazare.

The Colloquy este o îmbinare inedită a eleganței stilului victorian cu facilitățile secolului 21, într-o zonă rurală cu multiple atracții turistice (cum ar fi: orașul literar Hay-on-Wye sau Brecon Beacons, Malvern Hills, Wenlock Edge și Shropshire Hills), dar și posibilități excelente de agrement (golf, călărie, caiac, ciclism, vânătoare, karting). De dimensiuni diferite și 5 stele fiecare, casele de vacanță din portofoliul The Colloquy – The Gardeners Cottage, The Forge, Field Cottage, The Sherriffs și Cancello Rosso.

 

Bliss Cottage, Haliburton Highlands, Canada

Această casă de vacanță cu grinzi în stil canadian este situată pe malul lacului Haliburton și are o capacitate de cazare de 8-10 locuri, fiind potrivită pentru o familie, un grup mic sau un cuplu aflat în luna de miere.

Cabana deține un șemineu din piatră, o cadă cu hidromasaj sub stele, bucătărie complet echipată, patru dormitoare, inclusiv o mansardă spațioasă pentru dormitorul matrimonial și o pensiune separată.

Pe durata sejurului se asigură caiace, bărci, vapoare, biciclete hibride, rachete de zăpadă, activitățile de agrement fiind variate pe tot parcursul întregului an. Proprietatea Bliss Cottage se află în apropiere de pârtia de ski Sir Sams și de pădurea Haliburton, la o distanță de două ore și jumătate de Toronto și la 35 de minute distanță de localitatea Haliburton – unde se găsește o clinică medicală, un supermarket și multe restaurante.

 

The Valley, Truro, Cornwall, UK

The Valley se află în inima regiunii Cornwall și pune la dispoziție un set de 40 de cabane de lux, răspândite pe o suprafață de 13 acri de grădini și păduri. Cabanele cu două sau trei dormitoare sunt dotate cu bucătării moderne, mobilier în stil italian, opere de artă originale din Cornwall, toate fiind complet echipate pentru o vacanță în sistem self-catering.

Nu lipsesc nici facilitățile de agrement: piscine indoor și outdoor încălzite, piscină SPA, sală de fitness, terenuri de tenis și squash, disponibile pe tot parcursul anului. The Valley are și un bar-restaurant destinat exclusiv oaspeților săi. Acesta este deschis în perioada dintre Paște și sfârșitul lunii octombrie și prevede livrarea  mâncărurilor direct la cabană.

Și încă ceva! Padstow, St. Ives și Newquay se află la o distanță de 30 de minute de mers cu mașina, iar cele mai liniștite plaje din vârful sudic al orașului Cornwall sunt ușor accesibile.

CITEȘTE ȘI Arhitecturi noi în orașe vechi

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii