
Pentru turismul online, trebuie mereu să fii cu un pas înainte, iar inovaţia este cuvântul de ordine pentru acest domeniu. Atunci când vine vorba despre vacanţe, posibilităţile par infinite, însă nu toţi doritorii dispun de timpul necesar pentru a călători o perioadă îndelungată. În această situaţie, varianta optimă este un city-break, iar pentru a uşura căutarea tarifului celui mai avantajos, vivolis.ro, platforma full mobile a agenţiei de turism OVI Travel, a lansat o nouă funcţie de căutare pentru biletele de avion – „Weekend flight search”.
Această opţiune le permite utilizatorilor, după ce au ales o destinaţie, să facă o căutare simultană pentru un zbor dus-întors pentru toate weekendurile dintr-o lună calendaristică. Pentru o paletă de opţiuni mai largă, căutarea se poate face pentru următoarele trei luni ale perioadei calendaristice. Raluca Ioana Dumitru, director general al OVI Travel, argumentează faptul că „funcția «Weekend flight search» este o inovație pe piața turistică europeană și vine ca răspuns la cererea foarte mare pentru călătorii de weekend, de două-trei zile, acestea fiind vacanțele pe care majoritatea turiștilor le efectuează de mai multe ori într-un an de zile. Funcția vine în ajutorul celor care nu au o perioadă fixă pentru o escapadă de câteva zile și care aleg datele de călătorie în funcție de cel mai bun tarif pentru destinația aleasă”.
În plus, după cum spune şi Cristian Curus, Strategy and Development Manager al OVI Travel, „este o funcţie pentru cei care sunt flexibili şi care îşi doresc o vacanţă de trei-patru zile în afara ţării, iar decizia lor finală de bazează pe preţ”. Mai mult, această nouă funcţie a platformei vine în completarea uneia similare pentru rezervările hoteliere, funcţie integrată în platformă încă din luna mai 2014, atunci când a fost lansată platforma vivolis.ro.
Reprezentanţii agenţiei de turism spun că, pentru a le crea vizitatorilor platformei o experienţă completă, funcţia este adaptată pentru toate tipurile de ecrane: desktop, laptop, tabletă sau smartphone, luând forma ecranului dispozitivului. Conceptul full mobile este completat de accesul la servicii de asistență care, pe lângă tradiţionalul call center, se face prin aplicațiile Viber și WhatsApp, printre cele mai populare aplicaţii de comunicare din România. Până la sfârşitul anului, estimarea este că se va ajunge la aproximativ o mie de căutări într-o lună cu o rată de concretizare de 30%-40%.