FacebookTwitterLinkedIn

Dacă, de multe ori, cei mai mulți preferă ca, după serviciu sau în weekend, să se relaxeze și să mănânce în oraș, Cristina și Cristian Tohănean ne demonstrează că mâncărurile complicate pot fi foarte ușor „asamblate” și acasă. Iar plăcerea de a găti rețete sofisticate în propria bucătărie poate crește o dată cu numărul de prieteni chemați la masă.

În plus, acest lucru vine fără bătaia de cap pe care o poate da căutarea ingredientelor potrivite. Îți trebuie doar puțină răbdare pentru a citi pașii descriși în „Jurnalul rețetelor trăite”, livrat împreună cu comanda, și cuvintele magice „cooku bau!”, și rețeta este ca și făcută.

„De câțiva ani încoace, Cristi se tot gândea la o idee de afacere. Însă este foarte greu să faci ceva ce nu a mai apărut până acum”, mărturisește Cristina Tohănean. Cu toate acestea, într-o zi, soțul său, Cristian, a venit cu ideea unui serviciu care ți-ar livra acasă toate ingredientele necesare rețetei pe care vrei să o prepari – totul gata porționat pentru numărul de persoane pentru care vrei să gătești , dar fără a mai pierde timp la cumpărături.

Amândoi lucrează, dar în paralel s-au pregătit aproape un an, fiindcă au vrut să își facă un business plan bine pus la punct, mai ales că au descoperit că acest tip de afacere funcționează destul de bine în străinătate. Au încercat să obțină o finanțare, nu au reușit, însă nu s-au lăsat descurajați.

„Din economiile noastre pentru casă am avut bani”, spune Cristina Tohănean. Au investit aproximativ 30.000 de euro și au lansat „cooku bau!” în aprilie 2014, după ce au reușit să găsească un spațiu potrivit, un număr de rețete cu care să pornească și, poate cel mai important, ambalajele pentru produse care sunt 100% reciclabile.

Comanda minimă este de 100 de lei, livrarea este gratuită. Au aproximativ 100 de livrări pe lună și 500 de oameni care au folosit cel puțin o dată serviciul. „Businessul a crescut organic și liniar, așa cum ne-am făcut planul”, spune Cristian Tohănean. Dar, pentru că au început de la 3 rețete și au ajuns astăzi la peste 200, promit să nu se oprească aici.

ck_cutii