Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

SmallBusiness |
|

Business la nivel înalt

Conferințele Successful Me, organizate de Forbes România, au readus în prim-plan antreprenoriatul, intraprenoriatul și inovația.
 aboneaza-te
DSC_2999

Cei patru invitați speciali ai ediției din 14 octombrie, deși au povești diametral opuse, au un lucru în comun : au găsit drumul spre succes. Un antreprenor din zona de tech, CEO-ul unei firme de consultanță, fondatorul unui business exotic neconvențional și un angel investor pasionat de creșterea afacerilor le-au împărtășit participanților Successful Me câte trei lecții inspirate din experiența personală și au ilustrat fiecare dintre aceste trei lecții cu câte un exemplu sugestiv. Numitorul comun al celor patru intervenții a fost încercarea de a motiva participanții să aibă curajul să-și transforme pasiunea în business.

Seara a fost deschisă de Ahmed Hassan, CEO-ul Deloitte România. Acesta le-a povestit participanților evoluția sa din studenție până la stadiul de CEO al uneia dintre cele mai mari companii de consultanță din România. „Nu am admis niciodată că nu voi reuşi”, își sumarizează Ahmed Hassan secretul succesului. „Nu e iraţional, dar am crezut în obiectivele mele”, explică el în continuare. Pus în fața unei alegeri aparent ușoare: între a avea o poziție  bună în cadrul Deloitte într-o altă țară și a crea de la zero Deloitte România, din poziția de CEO, nu a ales prima variantă așa cum ar fi făcut-o mulți. Prin povestea sa, le-a explicat participanților Successful Me cât de important este să-ți asumi riscuri, să accepți provocări și să contribui activ la evoluția unei companii.

Ahmed Hassan – Country Managing Partner, Deloitte 2

Cel de-al doilea speaker din această ediție a fost Vladimir Oane, fondatorul uberVU și actualul Director of Product al Hootsuite Media Inc., multinaționala care a achiziționat uberVU la începutul acestui an. Prima sa lecție a fost „să nu vă faceţi antreprenori doar de dragul de a fi antreprenori”, argumentând că „vă gândiţi că veţi fi liberi, dar veţi lucra mai mult, că veţi fi proprii şefi, dar de fapt toţi oamenii cu care veţi lucra vor fi şefii voştri şi va trebui să le rezolvaţi toate problemele.” Care ar fi atunci motivul pentru a vă face antreprenori? „Pentru că nu puteţi să nu vă faceţi antreprenori!”, a explicat Vladimir în continuare. Al treilea său sfat a vizat înțelegerea „jocului” din Silicon Valley, ca criteriu esențial pentru companiile din tehnologie. „Investitorii care ţi-au dat ţie milionul de dolari doresc să facă 10 milioane de dolari, iar ca să facă ei 10 milioane, firma ta trebuie să facă 100.”

Vladimir Oane – Fondator uberVU & Director of Product, Hootsuite Media Inc.

Răzvan Negoiţă a fost cel de-al treilea speaker al serii, iar povestea sa a fost cu totul și cu totul diferită față de celelalte. El le-a povestit participanților cum de a ajuns să facă înconjurul lumii pe un yacht. Din pasiunea sa pentru aventură a luat naștere afacerea sa, intitulată sugestiv Aventura pe Ocean, prin care turiștii pot experimenta timp de o săptămână viața pe ocean și cultura locuitorilor fiecărei insule. „Părea foarte uşor pe hârtie, dar m-am lovit de lipsa know-how-ului, dar am învăţat fiecare lucru în parte”, explică el. Povestea sa este exemplul clar că un mindset potrivit poate transforma o idee oricât de nebunească într-o afacere profitabilă.

Răzvan Negoiță – Fondator Aventura pe Ocean

Seara a fost încheiată de Sergiu Neguț, CEO-ul Mindit, antreprenor în serie și angel investor. „Eu nu am ştiut ce vreau să fac în cariera mea. Am ajuns să învăţ din erori şi de la oamenii din jurul meu şi acum sunt un crescător de companii”, și-a sumarizat el cariera. El le-a împărtășit participanților Successful Me lecțiile învățate pe cont propriu care l-au ajutat să ajungă în poziția din prezent. Prima e să spună tare și clar ce vrea, lecție învățată de la șeful său care l-a sfătuit să vorbească întotdeauna astfel încât ceilalți să creadă că vorbesc cu un manager. Cea de-a doua lecție a fost că „cel mai bun mod de a străluci, este să îi faci pe ceilalţi să strălucească”. Iar cea de-a treia sa lecție a sa a fost că „relaţia este mai importantă decât businessul. Businessul este un rezultat al unei relaţii.”

Sergiu Negut – CEO, Mindit

Cea de-a treia serie a conferințelor Successful Me a avut loc în fiecare marți seară din luna octombrie, la SkyTower, și a fost organizată cu susținerea Orange România și cu sprijinul Red Bull.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii