FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2016

Având în vedere cursul tumultuos al industriei siderurgice la nivel mondial, compania a avut un trend ascendent și ne așteptăm ca acest an să fie al doilea an consecutiv în care înregistrăm rezultate operaționale pozitive, după câțiva ani de rezultate negative și sprijin venit din partea grupului mamă. Soluția noastră este simplă: să ne transformăm în mod permanent, acum când piața noastră și industria s-au schimbat complet.

Strategia companiei pentru 2017

Vom continua să ne transformăm pe cât de repede putem, continuând să îmbunătățim productivitatea. Vom lucra pentru a îmbunătăți serviciile și vom îmbogăți portofoliul cu produse cu valoare adăugată mare. Principalele obiective ale planului nostru de investiții – în continuarea celor 400 de milioane de euro investite de la criza din 2009 – sunt oțelăria și laminoarele.

Evoluția domeniului în 2016

Evenimentul care a marcat ultima perioadă a fost vânzarea pe piețele europene a produselor din China la prețuri de dumping. Acest eveniment ne-a afectat atât pe noi, cât și pe ceilalți producători de oțel din Europa. Cu toate acestea, în 2016, UE a adoptat o serie de măsuri antidumping impuse produselor din oțel din China, care a fost aplicată retroactiv, și sperăm că anul viitor va exista o îmbunătățire a practicilor economice în sectorul nostru, la nivel european și nu numai. General vorbind, România trebuie să sprijine decizia de a nu acorda Chinei statutul de economie de piață, care este esențială pentru protejarea intereselor reale ale industriei locale.

Am dori să evidențiem mai multe măsuri care sunt planificate pentru 2017, cum ar fi eliminarea impozitului pentru clădiri speciale și reducerea accizei la combustibil. Suntem încântați că în 2016 aceste schimbări au fost inițiate pentru că cele două măsuri ne-au afectat în mod direct.

Așteptări de la noul Guvern în 2017

România trebuie să îmbunătățească mediul de afaceri, pentru a crea un cadru echitabil pentru industriile românești care concurează cu alți producători din străinătate. România nu ar trebui să piardă avantajele competitive pe care le are: resursele energetice și forța de muncă. Pentru noi acest lucru înseamnă că industriile locale trebuie să acceseze resursele energetice la prețuri competitive și să nu se schimbe regulile în timpul jocului. De asemenea, autoritățile ar trebui să se concentreze mai mult pe educarea tinerilor, un aspect critic pentru noi.

Vom fi bucuroși să vedem că industriile locale beneficiază un mediu de afaceri încurajator, mai ales din punct de vedere energetic, și nivelul învățământului (tehnic) se va îmbunătăți. De acum avem nevoie de cel puțin 100 de angajați noi în fiecare an, dar, din păcate, suntem nevoiți să aducem ucenici într-o pregătire tehnică de 18 luni, din cauza educației lor tehnice care nu este adaptată la realitățile actuale. În cele din urmă, încurajăm noul guvern să păstreze neschimbat codul muncii actual. Actuala versiune a Codului muncii păstrează un echilibru adecvat între lucrători și drepturile angajatorilor și ar trebui să fie menținută.