Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

30 sub 30 |
|

Bitcoin pentru responsabilitate

Compania XL Team, fondată de Tudor Cobâlaș, membru al generației „30 sub 30“ din 2014, a lansat împreună cu compania Know Now Solutions aplicația SafeDrive, care încurajează comportamentul responsabil la volan. 
Tudor Cobalas

Aproximativ 28% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de folosirea telefonului mobil la volan, conform The Washington Post, cu 14 milioane de accidente cauzate anual în Statele Unite de conversațiile la telefon și 200.000 cauzate de scrierea mesajelor. Însă, în ciuda acestor statistici, mulți șoferi continuă să își folosească telefonul în timp ce conduc.

Aplicația SafeDrive a fost creată special pentru a rezolva această problemă. Prin „gamification”, aplicația le acordă puncte șoferilor care nu își folosesc telefonul în timp ce conduc, punctele putând fi ulterior convertite în reduceri la produsele companiilor partenere. Aplicația monitorizează activitatea telefonului șoferului, atunci când acesta conduce cu o viteză cuprinsă în intervalul 10 – 130 km/h, încurajând indirect și condusul în limitele de viteză legale. Printr-un algoritm complex, care analizează distanța parcursă, timpul și viteza, aplicația le acordă șoferilor un anumit număr de puncte, cu condiția ca ei să nu-și atingă telefonul. Dacă însă nu rezistă tentației de a-și verifica mesajele sau de a răspunde la telefon, aplicația îi avertizează că vor pierde toate punctele câștigate pe parcursul cursei, ceea ce se și întâmplă în cazul în care aleg să iasă din aplicație și să răspundă la telefon.

SafeDrive a fost creată pentru a încuraja șoferii să conducă responsabil, dar și pentru a ajuta companiile să-și loializeze clienții responsabili. De aceea, Tudor Cobâlaș o descrie succint, dar sugestiv, ca un „Bitcoin pentru responsabilitate“.

Lansată în parteneriat cu Microsoft, aplicația a fost disponibilă în primele două săptămâni doar pentru Windows Phone. În prezent, SafeDrive este disponibilă și pe sistemele de operare Android și iOS și are peste 2.000 de utilizatori lunar și un milion de km conduși responsabil până acum.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii