Cautare
, Redactor Forbes România

Lideri |
|

Bill Gates

Titan al tehnologiei (Cofondatorul Microsoft); FILANTROP GLOBAL (Bill & Melinda Gates Foundation), CEL MAI BOGAT OM DIN LUME (în cea mai recentă ediție a topului Forbes)
 aboneaza-te
Bill Gates Speaks On Ebola Crisis

Despre revoluție 

La începutul anului 1975, când eram la facultate, prietenul meu, Paul Allen, mi-a arătat un număr al revistei Popular Electronics, în care se afla primul computer comercial, Altair 8800. Amândoi ne‑am gândit atunci la același lucru: „Revoluția este pe cale să înceapă fără noi!”. Eram siguri că acel software avea să schimbe lumea și eram îngrijorați că, dacă nu ne alăturăm curând, revoluția digitală va trece peste noi pur și simplu. Această conversație a marcat sfârșitul studiilor mele și începutul Microsoft. Următorii 100 de ani vor crea chiar mai multe oportunități ca aceasta. Pentru că este foarte ușor pentru cineva cu o idee sclipitoare să o împărtășească lumii, deoarece ritmul inovării se accelerează, iar acest lucru deschide mai multe domenii (ca oricând) pentru a fi explorate. Abia am început să folosim inteligența artificială pentru a ajuta oamenii să devină mai creativi și mai productivi. Bio-științele sunt pline de oportunități pentru a ajuta oamenii să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă. Progresele uriașe pentru energia curată o vor face mai disponibilă și mai accesibilă, ceea ce va combate sărăcia și ne va ajuta să evităm cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice. Potențialul acestor progrese este uimitor – ar putea salva și îmbunătăți viața a milioane de oameni – dar nu sunt inevitabile. Se vor întâmpla numai dacă oamenii vor fi dispuși să parieze pe o mulțime de noțiuni nebunești. În următorii 100 de ani, avem nevoie de oameni care să creadă în puterea inovației și să-și asume riscuri pentru câteva idei revoluționare.

„Este foarte ușor pentru cineva cu o idee sclipitoare să o împărtășească lumii, deoarece ritmul inovării se accelerează, iar acest lucru deschide mai multe domenii (ca oricând) pentru a fi explorate.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii