FacebookTwitterLinkedIn

MICHAEL JACKSON

75 de milioane de dolari

Cântăreț

Data morții: 25 iunie 2009

Vârsta: 50 de ani

Cauza morții: Supradoză/Omucidere

Regele pop își menține poziția în fruntea clasamentului datorită unui Show de tip Cirque du Soleil în Las Vegas, a deținerii sale în cadrul catalogului EMI și interesului continuu pentru muzica sa.

ARNOLD PALMER

40 de milioane de dolari

Atlet 

Data morții: 25 septembrie 2016

Vârsta: 87

Cauza morții: Boală de inimă

La mai mult de un an de la moartea legendarului golfer, mai mult de 400 de magazine încă vând produse Palmer în Asia, cu planuri în viitorul apropiat de a se extinde în zone ca Thailanda și Vietnam. Băutura Arizona produce 500 de milioane de doze pe an, în timp ce MasterCard și Rolex continuă să îl păstreze în campania lor de marketing.

ELVIS PRESLEY

35 de milioane de dolari

Cântăreț, Actor

Data morții: 16 august 1977

Vârsta: 42
Cauza morții: Infarct

În martie, Graceland, domeniul care a aparținut lui Elvis Presley, a anunțat cea mai mare expansiune a sa de la deschiderea din 1982; un complex de 40 de hectare numit Elvis Presley’s Memphis, situat vis-à-vis de strada cântărețului din Tennessee. De asemenea, a fost deschis recent un hotel – Guest House Graceland.

BOB MARLEY

23 de milioane de dolari

Cântăreț

Data morții: 11 mai 1981

Vârsta: 36

Cauza morții: Cancer

„Tatăl meu mi-a spus că dacă mergi de multe ori la fântână, o să sece. Trebuie să începi să sapi fântâni, frate.“ Cu asta în minte, își vinde produsele în peste 48 de țări. Două dintre cele mai vândute echipamente fiind: sistemul de boxe portabile Get Together (care în 2016 a înregistrat vânzări de 6 milioane de dolari) și căștile Smile Jamaica (cu vânzări de 8,1 milioane de dolari). Rohan este unul dintre mulții așa-ziși urmași ai tronului care agită lucrurile în imperiul Marley (în contextul în care copiii cei mai mari ai lui Bob – Cedella, Stephen și Ziggy – administrează, de asemenea, segmente din compania Marley; restul se află în consiliul de conducere). Aceștia conduc o companie care a încasat mai mult de 23 de milioane de dolari în ultimul an, ocupând poziția cu numărul cinci în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrități decedate. Este o îmbunătățire majoră față de anii anteriori. După moartea cântărețului în 1981, averea sa a devenit subiect de dispută timp de mai mulți ani între soția sa, producător și guvernul jamaican, conflict care s-a finalizat în 1991. Situația financiară s-a îmbunătățit undeva în 2007, dar chiar și atunci, familia Marley depindea de contracte de drepturi de autor care le aduceau un venit de 4 milioane de dolari pe an. În 2010, l-au angajat pe Alon Kaufman, un director cu experiență, cofondator al companiei IT HoMedics, pentru a-i ajuta să conducă House of Marley. Prima oferta de produs a companiei, în valoare de 39,99 de dolari, căștile Uplift, au ajuns pe piață anul următor. Familia a început să apere cu îndârjire numele Marley de la însemnările tricourilor neautorizate, până la păpușile cu capul săltăreț și au angajat agenți de vânzări pentru a servi drept gardieni ai brandului. Dincolo de House of Marley, Rohan fondează Marley Coffee (vândută în Whole Foods și Walmart), în timp ce Cedella conduce Marley Natural, un lanț de acesorii pentru fumători. „Nu mai poți câștiga doar prin preț acum“, spune Jeri Yoshizu, care a venit de la Toyota pentru a deveni șeful de marketing la House of Marley. „Totul este legat de cum poate brandul să iasă în evidență și pentru ce iese în evidență.“

PRINCE

18 milioane de dolari

Cântăreț, Actor

Data morții: 21 aprilie 2016

Vârsta: 57

Cauza morții: Supradoză

O nouă informație vizează venitul postmortem al cântărețului, care ar fi fost mai mare dacă Universal nu ar fi anulat un contract în valoare de 31 de milioane de dolari la începutul anului.

THEODOR “DR. SEUSS“ GEISEL

16 milioane de dolari 

Scriitor

Data morții: 24 septembrie 1991

Vârsta: 87

Cauza morții: moarte naturală

Operele celebrului scriitor au ajuns în multe locuri ale planetei. În ultimul an, mai mult de 5 milioane de copii ale cărților lui Seuss au fost vândute doar în SUA.

JOHN LENNON

12 milioane de dolari

Cântăreț

Data morții: 8 decembrie 1980

Vârsta: 40

Cauza morții: Crimă

Imaginează-ți toate profiturile… Lennon continuă să încaseze bani în urma numeroaselor sale hituri, atât din zilele sale alături de faimoșii de la Beatles, dar și din materialele proprii, totul în timp ce încasează cecuri de la show-ul Cirque du Soleil din Las Vegas.

ALBERT EINSTEIN

10 milioane de dolari 

Om de știință

Data morții: 18 aprilie 1955

Vârsta: 76

Cauza morții: Cauze naturale

Sistemul artificial de inteligență Salesforce este numit după faimosul fizician care, pentru o anumită sumă, își împrumută numele și imaginea unor produse care includ postere și tablete produse de compania IT israeliană Fourier Systems.

DAVID BOWIE

9,5 milioane de dolari

Cântăreț, actor 

Data morții: 10 ianuarie 2016

Vârsta: 69

Cauza morții: Cancer

Starul slab, cu piele albă rămâne mai popular ca niciodată. Ultimul său album, Blackstar, s-a vândut în 1,9 milioane de exemplare de la lansarea sa, cu scurt timp înainte de moartea sa.

ELIZABETH TAYLOR

8 milioane de dolari

Actriță

Data morții: 23 martie 2011

Vârsta: 79

Cauza morții: Insuficiență cardiacă

Actrița a fost imaginea unor  parfurmuri de lux, inclusiv  diamante albe și bijuterii.

BETTIE PAGE

7,5 milioane de dolari

Model 

Data morții: 11 decembrie 2008

Vârsta: 85

Cauza morții: moarte naturală

Stilul clasicului model a fost imortalizat în haine, lenjerie, poșete și chiar rochii de mireasă.