FacebookTwitterLinkedIn

Din perspectiva retailerului elefant.ro, în 2018, piața nu a cunoscut schimbări importante la nivelul categoriilor de carte. Au existat creșteri în toate categoriile: ficțiune, non-ficțiune, carte pentru copii, carte de business și carte în limba străină.

Adrian Dinu (foto), director comercial la elefant.ro, remarcă succesul de vânzări, care au depășit toate estimările, al cărților „Sapiens” și „21 de lecții pentru secolul 21”, semnate de Yuval Noah Harari. Foarte căutat a fost și Jordan B. Peterson, cu volumul „12 reguli de viață”. Totodată, în ultimii doi-trei ani, s-a remarcat o tendință puternică la categoria de carte pentru copii și părinți.

Pe fondul exploziei social media, s-au impus câțiva autori români de volume foarte apreciate: Alec Blenche, Cristina și Alex Donovici, Adina Rosetti și Ioana Chicet-Macoveiciuc (autoarea blogului Prințesa Urbană).

„Astfel, volumele acestor câțiva autori români au reușit să depășească în vânzări chiar și titlurile unor consacrați autori străini de literatură pentru copii”, precizează Adrian Dinu.

În zona de ficțiune, Irina Binder a devenit, în ultimii ani, un fenomen în categoria autorilor români. În secțiunea volumelor de business, s-a distanțat ca vânzări la elefant.ro titlul „Tată bogat. Tată sărac” de Robert T. Kiyosaki.

Adrian Dinu semnalează faptul că, în 2018, pe elefant.ro a crescut mult oferta de carte în limbă engleză, astfel încât creșterea cea mai mare a vânzărilor s-a petrecut în această categorie. Practic, în anul trecut s-au dublat vânzările față de 2017, în această categorie.

Adrian Dinu, director comercial, elefant.ro: Ritmul de creștere a vânzărilor în mediul online va fi mai rapid decât pe întreaga piață de carte.