FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2016

Adaptivă. Ne-am depășit obiectivul stabilit pentru cota de piață în pofida tendinței descrescătoare înregistrată pe segmentele de PC-uri și tablete. În același timp, exact cum ne-am propus, am lansat cu succes produse revoluționare pe piața locală – precum Yoga Book sau Moto Z – și ne-am consolidat semnificativ prezența pe segmente extrem de interesante, precum cel de gaming.

Evoluția domeniului în 2016

Piața PC-urilor evoluează în mod constant în funcție de cerințele consumatorilor. Suntem mereu atenți la aceste transformări, ne adaptăm în permanență portofoliul de produse echilibrat pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor și, astfel, reușim să ne menținem poziția de lider de piață atât în România, cât și la nivel mondial. Conform celor mai recente date oficiale, pentru perioada iulie – septembrie 2016, Lenovo este cel mai mare producător mondial de PC-uri – o poziție pe care o ocupă pentru al 14-lea trimestru consecutiv.

Declinul pieței de PC-uri, estimat la aproximativ 10% pentru acest an, este în mod evident evenimentul care ne-a impresionat în mod neplăcut, dar am anticipat această evoluție în condițiile în care România se aliniază, astfel, la tendințele manifestate în anii precedenți atât la nivel mondial, cât și regional.

Cu toate acestea, ne-am bucurat să vedem apetitul tot mai crescut al consumatorilor pentru produsele premium, precum cele convertibile sau cele destinate gaming-ului.

Lucruri bune în România în 2016

Din punctul meu de vedere, stabilitatea din zona fiscală pentru tot ceea ce înseamnă mediul economic a reprezentat în mod clar un plus adus de anul 2016. În plus, ne-am bucurat să observăm o mai bună disciplină de plată a jucătorilor din piață.

Aceste evoluții au venit în contextul în care economia a crescut rapid, ceea ce a susținut majorarea puterii de cumpărare a consumatorilor.

Strategia companiei pentru 2017

Lenovo are un obiectiv clar și constant: consolidarea veniturilor și a profitabilității. Bineînțeles, majorarea acestor indicatori este strâns legată de obiectivul de a oferi experiențe valoroase clienților noștri. Prin urmare, vom continua să ne concentrăm pe anumite categorii de produse care corespund schimbării preferințelor consumatorilor, precum stațiile grafice, dispozitivele convertibile și echipamentele de gaming. De asemenea, vom lansa pe piața din România noi produse revoluționare.

În același timp, ne dorim să rămânem lideri de piață și avem obiective stabilite pe fiecare segment în parte: minim 25% pe segmentele PC-uri și tablete, 20% pe piața serverelor și 10% pentru telefoanele mobile.

Citește ce au mai spus alți oameni de afaceri.