Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Atenţi la agricultura românească

Claudio Pérez Paladino_2856
Cum ar putea România să își valorifice potențialul agricol și de ce ar trebui să privească atent tocmai spre îndepărtata Argentină.

Agricultura va avea un rol foarte important în România”, spune ambasadorul Argentinei la București, Claudio Pérez Paladino, susținând, la fel ca ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, că această ramură a economiei are un potențial de dezvoltare foarte mare. Diplomatul argentinian a explicat că „România și Argentina pot parcurge un drum lung și de succes” fiindcă cele două țări fac parte din clubul select al statelor care au „soluri optime pentru producția agricolă”.

„România are o suprafață importantă de teren agricol, de o calitate foarte bună, această resursă fiind foarte importantă”, a mai spus ambasadorul Claudio Pérez Paladino, în cadrul Forbes CEE Forum. Pe de altă parte, capacitatea Argentinei în agricultură este la rândul ei importantă, principalele exporturi realizate fiind cele de cereale (porumb, grâu, orez), iar suprafața agricolă este de 210.000 de kilometri pătrați, aproape cât suprafața României. În consecință, producția anuală de cereale este de 50 de milioane de tone. „Experiența Argentinei din ultimii 15 ani în acest domeniu ar putea fi utilă României, oamenii de afaceri din ambele state fac evaluări inițiale cu succes în vederea aplicării tehnologiilor utilizate în Argentina. Este important de arătat că tehnologia argentiniană se folosește cu succes în Republica Moldova, țara care deține același tip de sol ca România. La un nivel mai important este ultilizată în Rusia și Ucraina”, a mai spus ambasadorul Argentinei.

România nu este importantă numai prin calitatea terenurilor sale agricole, prin faptul că poate deveni o platformă pentru transportarea mărfurilor către Asia Centrală, a mai subliniat diplomatul argentinian. „Un fapt deloc neînsemnat este că cele două țări se găsesc în emisfere diferite și, prin urmare, anotimpurile sunt inversate. Acestea deschid un spațiu important pentru complementaritatea comercială dintre producătorii români și cei argentinieni, pentru a putea satisface diferite piețe, pe tot parcursul anului”, a mai argumentat ambasadorul Argentinei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii