FacebookTwitterLinkedIn

Cu un trafic total de 6,9 milioane de pasageri pentru perioada ianuarie-mai, cu aproape 24% mai mult decât cifra înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut, Atena vrea să devină un hub regional tot mai important. Unul dintre pașii făcuți în această direcție este tocmai proiectul „TAG Athens”, lansat la jumătatea acestui an, care a debutat prin parteneriatul dintre Aeroportul Internațional din Atena cu Singapore Airlines și Aegean Airlines.

Singapore Airlines a relansat la începutul lunii iunie zborurile dinspre și către Atena, care vor dura până la sfârșitul lunii octombrie. Scopul este acela de a-i determina pe pasagerii din zona Balcanilor și a Europei Centrale și de Est să aleagă ca punct intermediar de conexiune Atena, în drumul lor către regiunea Asia-Pacific sau din Africa.

În cazul Singapore Airlines, numărul celor care călătoresc spre Est se ridică la 300.000 de pasageri anual, ceea ce în opinia reprezentanților Aeroportului Internațional din Atena reprezintă un argument suficient de puternic pentru a face din acesta un punct de tranzit important. Șeful operațiunilor Singapore Airlines pentru Italia, Jerry Seah, a explicat de ce compania pe care o reprezintă a ales să se dezvolte în Atena. „Este o cerere din Asia și Australia pentru a veni în Atena. Este o comunitate mare de greci în Australia. În fiecare vară, mulți dintre acești greci vor să vină aici. În același timp, și grecii vor să zboare din ce în ce mai mult spre Asia spre țări precum Thailanda sau India. Atena este un hub bun pentru Balcani și transportăm călători și din Serbia sau România care zboară prin Atena către Asia”, a spus Jerry Seah.

Reprezentanții aeroportului din Atena intenționează să demareze negocieri și cu alți transportatori aerieni pentru a întări potențialul de hub al capitalei elene.