Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SportsMoney |
|

În așteptarea serviciului pentru Grand Slam

Va reuși Simona Halep să îndeplinească dorința arzătoare a suporterilor români, câștigarea unui turneu de Grand Slam?
 aboneaza-te
halep

Caravana tenisului profesionist s-a pus din nou în mișcare. Începutul anului a fost marcat, ca de obicei, de câteva turnee în Australia, ce pregătesc debutul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Pe 18 ianuarie va începe marea competiție a tenisului mondial și, o dată cu aceasta, se vor aprinde și emoțiile românilor pentru Simona Halep. Fanii îi vor ține din nou pumnii în tentativa de a câștiga primul turneu de Grand Slam din carieră. Indiscutabil este vremea unui Grand Slam pentru românca de 24 de ani. O astfel de victorie i-ar consolida nu numai locul 2 în clasamentul WTA, făcând-o să viseze la detronarea liderului mondial, Serena Williams, dar ar putea s-o includă pe constănțeancă definitiv în galeria marilor sportivi ai României, din toate timpurile.

Simona Halep – Locul 50 în Top 50 cele mai influente, ediția 2015

Simona Halep nu va fi singură pe terenurile Complexului Kooyong din Melbourne. Alte colege din generația Halep vor lupta pentru victorii: Irina-Camelia Begu (25 ani), Alexandra Dulgheru (26 ani), Andreea Mitu (24 ani),Monica Niculescu (28 ani) și Raluca Olaru (28 ani). Tenisul feminin românesc are cea mai bună generație din istorie. Iar liderul acestei „generații de aur” este Simona Halep atât prin palmaresul înregistrat până acum cât și prin jocul pe care-l practică în prezent.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep este cea mai simpatizată persoană publică din România

Sigur, așteptările suporterilor români sunt foarte mari în privința Simonei Halep. Jucătoarea noastră are în față patru turnee de Grand Slam. Poate că unul îi va reveni în acest an. Cea mai bună perfomanță la Australian Open a fost intrarea în sferturile de finală în edițiile din 2014 și 2015. La Roland Garros a pierdut finala din 2014, la mare luptă, în fața rusoaicei Mariei Sharapova. La Wimbledon, a disputat o semifinală în 2014, iar la US Open a intrat anul trecut în „careul de ași”. Toate aceste rezultate din ultimii doi ani ne îndreptățesc să sperăm că jucătoarea noastră va reuși să ridice deasupra capului un astfel de trofeu.

Presiunile sunt foarte mari pe „umerii” Simonei Halep. Totuși, într-un interviu recent acordat Televiziunii Române, Halep a precizat că nu joacă tenis pentru bani și pentru faimă: „Eu joc tenis pentru că îmi place. Deja nu mai joc pentru bani – am liniștea asigurată, iar pentru faimă – nu îmi place să fiu în centrul atenței. Am o pasiune: dacă nu joc trei zile mă ia dorul. În rest, am viața mea simplă, cu familia și cu prietenii mei și departe de centrul atenției”. Modelul sportiv al Simonei Halep este Gică Hagi, un alt produs al sportului din Constanța. Într-un fel, Halep a împrumutat din tenacitatea și dârzenia marelui fotbalist.

Simona Halep intră în 2016 de pe locul 2 în clasamentul WTA și cu câștiguri totale în carieră de 11,12 milioane de dolari. Are 485 de meciuri disputate în circuitul profesionist de tenis, dintre care a câștigat 327 (cu o rată de succes de 67,4%). Începutul anului 2015 a fost favorabil Simonei Halep. A câștigat turneele de la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5) și Indian Wells și a ajuns în finalele de la Toronto și Cincinnati. Cea de-a doua parte a anului trecut a fost mai slabă pentru Halep, oboseala spunându-și cuvântul.

VEZI CE LOC OCUPĂ SIMONA HALEP ÎN TOPUL CELOR MAI BINE PLĂTITE SPORTIVE DIN LUME

Dacă banii și faima nu mai contează pentru Simona Halep, suporterii săi mai așteaptă de la favorită, în afara unui titlu de Grand Slam, și victorii în fața marilor sale rivale: Serena Williams, aflată spre sfârșitul carierei, și Maria Sharapova. Amintirea finalei memorabile din urmă cu doi ani de la Roland Garros, în care Halep a pierdut titlul la mare luptă în fața jucătoarei din Rusia, este greu de șters din memoria suporterilor. Dar amintirile nu au relevanță în circuitul dur al WTA. O revanșă a româncei în fața Sharapovei, indiferent la orice turneu, i-ar acorda o mai mare siguranță în abordarea partidelor din circuitul WTA.

16 pentru 2016

VEZI AICI CARE SUNT CELELALTE PERSONALITĂȚI CU POTENȚIAL DE A SCHIMBA MODUL ÎN CARE ARATĂ ANUL 2016

Anul 2016, va fi foarte greu pentru orice jucătoare din TOP 10 WTA. Concurența este foarte mare pentru că și premiile puse în joc au crescut la fiecare mare turneu. Faptul că Simona Halep se află pe locul 2 reprezintă o performanță greu de atins într-un alt sport din România. Până la urmă, această poziție a Simonei Halep, trebui apreciată și lăudată. Cu câți sportivi aflați pe locul secund în topurile mondiale se pot lăuda românii? Simona Halep are toate șansele să fie liderul absolut al tenisului mondial. Pentru că joacă tenis de plăcere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii