Cautare
, Contributor

Blogul lui Lucian Davidescu (riscograma.ro)

Servicii financiare |
|

Asigurarea de viață – Cu sau fără investiție?

Dintre serviciile financiare pentru publicul larg, polița de asigurare de viață este probabil produsul cu prețul cel mai greu de calculat și comparat - variabilele sunt atât de multe încât cu greu există două oferte la fel.
work for life

Iată ce trebuie să urmăriți.

1
Dacă vi se oferă un preț standard fără întrebări, probabil că este un preț mare – asigurătorul presupune ce-i mai rău pentru toți clienții săi. Nu semnați nimic înainte de-a compara cel puțin trei oferte.

2
Mergeți și întrebați direct la asigurător. Ofertele cu care sunteți asaltați la bancă, la telefon sau pe stradă sunt de cele mai multe ori rotunjite cu procente bune față de prețurile standard.

3
Componenta investițională este de obicei doar un mod de-a face plata mai ușor de acceptat. Randamentul oferit este sub cel al pieței, iar diferența este folosită pentru a acoperi componenta botezată „CASCO“ – despăgubirea datorată de asigurător în caz de deces. Exact această diferență de randament trebuie calculată cu precizie, iar rezultatul comparat cu alte prețuri de bază. Atenție, însă, puteți avea surpriza plăcută ca unele oferte să fie chiar foarte bune – unele grupuri financiare chiar rezervă cele mai profitabile instrumente de plasament pentru clienții care cumpără mai mult de un serviciu, chiar dacă asta înseamnă uneori să vândă sub cost.

4
Nu toate polițele de asigurare oferă același lucru. „Excluderile“ – cazurile în care asigurătorul nu se angajează la despăgubiri – diferă de la o companie la alta și chiar de la un client la altul. La fel și modul în care compania își ține promisiunile – înainte, nu după procese.

5
Urmăriți care sunt condițiile
de prelungire a poliței
și ce beneficii neîntrerupte primiți dacă rămâneți client pe termen lung. Din acest tip de clauze contractuale derivă de fapt principalul beneficiu al unei polițe solide de asigurare, beneficiu a cărui valoare poate chiar depăși pe termen mediu și lung componenta investițională.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii