Cautare
, Contributor

Travel |
|

Arhitecturi noi în orașe vechi

Peisajul destinațiilor acestui an este înnoit cu arhitecturi recent construite sau renovate, punând la dispoziția oaspeților alegeri variate în materie de hoteluri. Tradiția, designul elegant sau bucătăria Michelin fac parte din pilonii de susținere, promițând în același timp bun gust și ospitalitate.
 aboneaza-te
178 noi Italia

Capella Shanghai, Jian Ye Li, China

Deschis înspre sfârșitul lui 2017, hotelul Capella Shanghai, Jian Ye Li îi poartă pe vizitatori într-o atmosferă a anilor ‘30, grație arhitecturii sale. Cele 55 de vile care compun hotelul sunt construite în stilul shikumen, combinând western-ul cu elementele chinezești.

Shikumen este pentru Shanghai ceea ce Hutong este pentru Beijing sau clădirile din cărămidă roșie pentru Manchester. Când au apărut pentru prima dată, procentul acestor clădiri tradiționale se ridică la 60%, însă, între timp, construcțiile moderniste au înlocuit o mare parte dintre ele.

Hotelul este amplasat în zona districtului Xuhui și cuprinde 22 de coridoare de clădiri shikumen, printre care și Biblioteca Capella, dotată cu volume de istorie, artă sau modă. În ceea ce privește oferta culinară, Pierre Gagnaire, deținător a trei stele Michelin, se află în spatele creațiilor restaurantului hotelului.

 aboneaza-te

 

Vista Palazzo, Como, Italia

Primăvara 2018 va inaugura în Europa primul hotel de cinci stele din apropierea lacului Como, din Italia. Centrul orașului își va găzdui vizitatorii într-o intimitate arhitecturală, în care luxul împarte din prețiozitatea sa. Cele 18 apartamente stau la dispoziția celor care vor alege Vista Palazzo, alături de un asistent personal care îi va sfătui și ghida pe clienți în materie de obiective turistice, evenimente culturale, clădiri muzeu și restaurante de top.

Ceea ce în timpul lui Iulius Cezar se numea Novum Comum, astăzi Como mai păstrează doar o parte dintre clădirile construite de-a lungul istoriei. Printre ele se numără domul din Como, cu o istorie de peste 600 de ani, Palatul lui Giovio, Biserica Sfânta Cecilia, Turnul Porții Victoriei.

 

Four Seasons, Megève, Franța

Fondat în secolul 13, Megève a devenit o destinație turistică datorită versatilității sale. Iarnă sau vară, orașul combină străzile medievale, pavate și subtile cu luxul discret și aerul curat. Acestora li se adaugă, din 2018, și primul hotel Four Seasons, a cărui construcție păstrează designul unei cabane montane.

Restaurantul Le 1920 premiat cu două stele Michelin, serviciile de spa, terenul de golf, activitățile de ski sau hiking reprezintă o parte dintre beneficiile pe care Four Seasons le pune la dispoziție, într-o notă de rafinament.

Istoria Four Seasons cuprinde aproape 60 de ani de existență, timp în care gustul pentru călătorii s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Cunoscut ca unul dintre cei mai mari constructori din domeniul hotelier, Four Seasons a acoperit, din 1961, aproape fiecare continent, cu excepția Antarcticii. Pe lângă acestea, în 2014 compania a inaugurat primul avion privat Four Seasons, oferind astfel o experiență completă a călătoriilor.

 

CITEȘTE ȘI Sejur în Orașul Azaleelor

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii