Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Analiză: Construcțiile în vremea pandemiei

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,3%, în primele opt luni ale acestui an.  
constructii

Institutul Naţional de Statistică notează că se înregistrează avansuri la lucrările de reparaţii capitale (+51,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,3%) şi la construcţiile noi (+5,6%).

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+21,9%), clădirile rezidenţiale (+17,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+10,8%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,2%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+50,5%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+47,5%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată evidenţiază majorări la construcţii inginereşti (+25,8%), clădiri rezidenţiale (+18,1%) şi clădiri nerezidenţiale (+12,7%).

În august 2020, comparativ cu luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+5,2%), lucrările de construcţii noi (+1,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,3%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică avansuri la: clădirile nerezidenţiale (+3,1%), clădirile rezidenţiale (+1,9%)şi la construcţiile inginereşti (+1,3%).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii