Cautare
, Forbes Staff

ForbesLife |
|

Alles Walzer!

Viena este cunoscută pentru moștenirea culturală lăsată de Imperiul Habsburgic, fiind capitala artei, a muzicii clasice și cafelei.
144 bal 1

Orașul mai este însă numit și Capitala balurilor, deoarece localnicii obișnuiesc să participe la astfel de evenimente încă de pe vremea Congresului de la Viena (1814-1815), tradiție care continuă și în zilele noastre.

Anual, în Capitala Austriei au loc peste 450 de baluri, între lunile noiembrie și februarie, adunând mii de oameni din întreaga lume. Codul vestimentar este strict: doamnele vin în rochii lungi de seară, iar domnii trebuie să poarte smoching sau frac cu papion. Printre cele mai cunoscute baluri austriece se numără Balul Operei Vieneze – Wiener Opernbal, Balul Cafegiilor – Coffeehouse Owners’ Ball sau Kaffeesieder-Ball, Balul Filarmonicii din Viena, Balul Crucii Roșii Vieneze, dar și Balul Cofetarilor.

Kaffeesieder-Ball este unul dintre cele mai elegante baluri, care are loc în toate sălile Palatului Hofburg. Anul acesta, pe 22 februarie, a avut loc cea de-a 62-a ediție, iar în jur de 5.000 de oaspeți au venit din toate colțurile lumii să valseze. Evenimentul în sine este o sărbătoare a culturii vieneze a cafelei, concept inclus în patrimoniul cultural al Austriei și recunoscut de UNESCO.

Brandul premium de cafea și ceai Julius Meinl, fondat în 1862, este ambasadorul Culturii Cafelei Vieneze și este unul dintre partenerii importanți ai Kaffeesieder-Ball. Julius Meinl este unul dintre cei mai vechi prăjitori de cafea din lume, aflându-se la cea de-a cincea generație a familiei Meinl, care este și azi implicată în afacere. În seara balului, la parterul Palatului Hofburg, Julius Meinl a pus la dispoziția invitaților un lounge destinat socializării alături de o ceașcă de cafea.

Balul a început cu prezentarea debutanților și debutantelor în societate, îmbrăcați în negru, respectiv în alb, pe muzica lui Carl Michael Ziehrer, fost Director Muzical al Balurilor de la Curte. Ulterior, după un alt vals vienez, maestrul de dans a declarat în mod oficial ceremonia deschisă, prin îndemnul „Alles Walzer – Toată lumea la vals!”.

Evenimentul a durat până în zorii zilei în toate sălile Palatului Hofburg, urmând ca o parte din invitați să meargă în cafenelele rămase deschise peste noapte. Una dintre acestea este faimoasa cafenea Landtmann, locul unde personalitățile marcante ale istoriei, precum Freud, obișnuiau să își bea cafeaua.

Credit foto: Katharina Schiffl

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii