FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2016

Evoluţia activităţii de turism ar fi fost bună dacă nu ne-ar fi „blocat” terorismul şi tentativa de lovitură de stat din Turcia. Am avut scăderi importante pe această destinaţie, ceea ce ne-a făcut să nu ne mai încadrăm în parametrii planificaţi, plus 10-12%. Probabil vom avea plus 2%, având creşteri pe majoritatea celorlalte destinaţii.

Evoluția domeniului în 2016

Neplăcute au fost şi sunt consecințele terorismului – Turcia şi Nisa în 2016, Tunisia, Egipt – toate aceste evenimente blochează destinaţii turistice prin excelenţă.

Ne-a surprins extrem de plăcut creşterea turismului intern.

Lucruri bune în România în 2016

Măsurile bune luate de Guvernul Ponta în 2015, în special reducerile de taxe, au dus la creşterea circulației turistice, lucru extrem de bun.

Măsuri bune ale Guvernului Cioloș

Nu a existat o măsură care a ajutat turismul în mod special. Am remarcat, în general, dezinteres, care în plan practic înseamnă un buget de numai două milioane de euro pentru promovare – absolut insuficient!

Așteptări de la noul guvern

De la viitorul Guvern sunt aşteptări mari. Dorim minimum 10 milioane euro buget de promovare a destinaţiei România, în exterior, şi o politică de promovare coerentă, dorim implicare în incoming, aducerea de turişti străini prin diverse măsuri de stimulare, dorim egalizarea TVA-ului şi la agenţiile de turism, care acum au 20%, dorim programe de dezvoltare în zonele de munte şi extinderea sezonului pe litoral.

Strategia companiei pentru 2017

În 2017 vom extinde destinaţiile din portofoliu, cu precădere Spania şi Grecia, vom dezvolta cât de mult vom putea turismul intern, vom deschide circa 10 agenţii noi Paralela 45. Avem buget de investiţii în tehnologie, pentru creşterea vânzărilor online de pe site, crearea unei noi platforme de vânzare pe dispozitive mobile, minisiteuri, call center.

Provocări globale în 2017

Cred că alegerea lui Donald Trump va însemna relansarea economiei americane!

Ce au mai spus alți oameni de afaceri.