Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Aglomerație la malluri

Estul Capitalei devine plin de centre comerciale moderne, iar în București mai este loc doar pentru un singur mall de mari dimensiuni.
DSC_3111x

Ultimele zile ale lunii august au adus, pe segmentul centrelor comerciale moderne, câteva evenimente notabile. Cu o zi înainte de inaugurarea mallului ParkLake din cartierul bucureștean Titan, dezvoltat, în urma unei investiții de 180 de milioane de euro, de către joint-venture-ul Sonae Sierra-Caelum Development, în AFI Palace Cotroceni a fost deschis AFI Aventurier, un parc de aventură indoor, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro. Cu această ocazie, David Hay, CEO AFI Europe România, a anunțat că mallul din vestul Capitalei va fi extins cu 6.000 de metri pătrați, ceea ce va duce suprafața brută închiriabilă (GLA) la circa 90.000 de metri pătrați. Extinderea va avea loc pe locul unui tronson al parcării centrului comercial, urmând ca locurile să fie recuperate printr-o nouă parcare, situată pe acoperișul noii clădiri.

Faptul că acest anunț a fost făcut cu doar o zi înainte de inaugurarea ParkLake nu este cu siguranță întâmplător și este un semn al competiției tot mai acerbe de pe acest segment.

Potrivit companiei de consultanță imobiliară Colliers International, această concurență va fi resimțită în special în estul Capitalei. Livrarea noului mall ParkLake Plaza va pune presiune pe zona de est a Bucureștiului, unde cu mai puțin de 18 luni în urmă a fost livrat un alt centru comercial de mari dimensiuni, Mega Mall. Zona de est a Capitalei va fi acoperită până la sfârșitul anului de patru centre comerciale moderne: Mega Mall, ParkLake,  București Mall și Veranda, amplasate pe o rază de cinci-șase kilometri. „Pe baza calculelor interne ale Colliers, luând în calcul evoluția puterii de cumpărare și ritmul de creștere a consumului în următorii ani, estimăm că piața va mai putea  absorbi în următoarea perioadă aproximativ 200.000 mp suprafață închiriabilă, din care centrele comerciale anunțate spre livrare în București anul acesta însumează circa 100.000 mp”, a declarat Liana Dumitru, Director Asociat în cadrul departamentului de retail al Colliers International. „Astfel, considerăm că în afara proiectelor livrate în acest an, în București mai este loc pentru încă un centru comercial de mari dimensiuni.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii