FacebookTwitterLinkedIn

Format dintr-un magazin de produse alimentare și cosmetice naturale și un restaurant cu mâncare vegetariană și raw vegană în regim de livrare, Cămara cu merinde s-a dovedit a fi, în timp, și punctul de întâlnire al persoanelor care fie și-au schimbat regimul alimentar sau sunt pe punctul de a o face. Fiind adepta unui stil de viață activ, cu un regim alimentar sănătos și pasionată fiind de sport (wakeboarding, călărie) Simona a gândit această afacere ca o prelungire a stilului de viață adoptat de ea și de familia ei.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Workshopurile gratuite organizate la Cămara cu Merinde au scopul de a crește nivelul de conștientizare a importanței pe care o deține alimentația asupra sănătății. Absolventă de drept și marketing, Simona a știut cum să capteze atenția copiilor și să îi convingă că alimentele și dulciurile Cămării cu merinde sunt gustoase și sănătoase. Folosind zahărul de cocos care are un indice glicemic scăzut comparativ cu zahărul alb, dulciurile au un gust aparte, mai bun și cu un indice caloric mic.

Simona își dorește ca acest proiect să devină o franciză şi încurajează cât mai multe persoane să își schimbe obiceiurile alimentare dăunătoare. Pentru cei care nu sunt din Constanța, site-ul magazinului este locul de unde îşi pot culege săptămânal informaţii despre alimentaţie sănătoasă şi beneficiile acesteia.

Stilul promovat de Simona a fost introdus şi în rândul vizitatorilor și a cursanților din cadrul aeroportului Tuzla, unde a fost înființat anul acesta restaurantul Hangar Cafe. Alegerea meniului pentru restaurant a fost un moment important în cariera ei de antreprenor. Pentru că restaurantul are succes, Simona vrea, ca în viitor, să francizeze Cămara cu merinde și să deschidă alte două restaurante în Constanța.

Simona Chimişliu a înființat şi Asociația Zâmbete pentru toți, cu sediul în localitatea Corbu, pentru a veni în sprijinul copiilor defavorizați, care nu au acces la educație.  Este o organizație nonprofit și dispune de un Centru de Zi dotat cu săli de studiu, salon de recreere și personal calificat. Asociaţia se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 11 ani. În cadrul Centrului de Zi, copiii primesc o masă caldă, își pot face temele şi participă la acțiuni extrașcolare, în prezența unei învățătoare sau îngrijitoare, după caz.

Cu sprijinul unor parteneri,  Simona a organizat diferite evenimente pentru copiii înscriși în program. Au petrecut o zi la complexul Therme București, o zi în Paradisul Copiilor, au sărbătorit Ziua Copilului la Parcul Aventura Paradis Land din Neptun, au participat la Tabăra de vară Bran, au mers în timpul săptămânii “Școala altfel” la Aeroportul Utilitar Tuzla, au vizitat Delfinariul și Microrezervația din Constanța, etc.

Simona își dorește să crească numărul copiilor care trec prin programul susținut de organizație și să atragă voluntari care cred în misiunea ei și care își doresc să ofere o șansă la educație copiilor defavorizați.