FacebookTwitterLinkedIn

Gordon Getty

În vârstă de 79 de ani, Gordon Getty a moştenit de la tatăl său, J. Paul Getty Sr, compania Getty Oil. Este un cunoscut investitor şi filantrop, dar este şi compozitor de muzică clasică. A organizat, la reşedinţa sa, mese pentru strângerea de fonduri pentru campania candidaţilor Partidului Democrat. Iar la cina din aprilie 2013, unul dintre invitaţi a fost chiar preşedintele Obama.

Fraţii Koch

Mai puţin cunoscuţi în Europa, fraţii David şi Charles Koch, de 73 şi, respectiv, de 77 de ani, deţin a doua cea mai mare companie privată din Statele Unite – Koch Industries. Unii îi numesc “infamii fraţi Koch”, miliardarii care investesc în industrii  controversate şi sunt dispuşi să îşi folosesc puterea pentru a-şi promova interesele economice.

Fraţii Mars

Supranumiţi „regii dulciurilor”, John Mars şi fraţii săi, Forrest Jr. şi Jacqueline au moştenit imperiul care le poartă numele în 1999, atunci când tatăl lor a murit. Mars este cel mai mare producător la nivel mondial de dulciuri, iar fraţii sunt, de fapt, a treia generaţie care preia conducerea companiei al cărei sediu este în Virginia, SUA. Mars a fost fondată, în anul 1911, de bunicul celor trei, Frank Mars.

Bill Marriott Jr.

De mai bine de 40 de ani în funcţia de CEO al lanţului hotelier deţinut de familia sa, Bill Marriott a avut un stil de management care poate fi tradus ca „management în mişcare”. După cea de-a 80-a aniversare, în 2012, a renunţat la poziţia de CEO, dar a rămas un preşedinte activ, vizitând peste 200 de hoteluri pe an. Fiul său cel mai mic este COO al hotelurilor din estul Statelor Unite.

Articol apărut în ediţia specială Forbes, Afaceri în Familie. Vedeţi aici ce alte articole mai conţine aceasta.

Citiți textul integral al articolului în ediția tipărită a revistei, disponibilă la punctele de vânzare a presei din 9 decembrie, dar și în variantă digitală în webviewer  sau în aplicația de iPad