Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Forbes Woman |
|

50 influente: MIHAELA MARCU CRISTESCU

  71 de ani Medic primar, fondator Medlife A început cu aparatură luată prin mica publicitate, pentru a ajunge azi la conducerea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Mihaela_Marcu.jpg

 

În 1996, doamna Marcu Cristescu lucra la Policlinica Titan din Bucureşti, când s-a hotărât să înfiinţeze prima clinică Medlife. Astăzi conduce, alături de cei doi fii ai săi, cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.MedLife îşi desfăşoară acum activitatea în nouă hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare proprii de analize, şase spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, nouă centre de excelenţă şi şase  farmacii proprii.Life Memorial Hospital, cel mai mare spital din reţeaua MedLife, este de anul acesta primul spital privat din România acreditat cu nivel maxim de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, ceea ce garantează că spitalul funcţionează în linie cu standardele europene. „Eu nu am făcut eforturi de a pătrunde în lumea afacerilor”, spune doctoriţa care continuă să consulte pacienţi şase zile din şapte. „Mă interesează activitatea mea zilnică, micii mei pacienţi, mersul companiei. Privesc mereu înainte, îmi văd de activitatea mea aşa cum ştiu eu mai bine şi uite că viaţa mi-a dovedit că asta este o reţetă care funcţionează”, adaugă ea.

Doctoriţa Marcu Cristescu a  pornit afacerea într-o perioadă când nimeni nu se gândea la medicina privată. „Unul dintre primele obstacole de care m-am lovit a fost faptul că nu aveam o infrastructură şi nu ştiam nici măcar cu ce să  încep ca aparatură”. Primul ecograf l-a cumpărat prin mica publicitate şi l-a adus de la Sibiu singură, cu trenul. „M-am întâlnit  cu un domn într-o cofetărie şi am luat ecograful. În gară m-am luptat singură să cobor aparatul. Mi-am spus că, dacă reuşesc să mă descurc cu el, o să pot face orice, aşa simţeam atunci. Era cel mai simplu ecograf, adus din Germania.”

Succesul în carieră îl vede ca pe nisipul care alunecă printre degete. „Poţi să cazi de foarte sus şi nu va ajuta cu nimic faptul că ai fost acolo, în vârf. Este mai bine să lupţi constant să te menţii pe drumul ascendent”, spune doctoriţa pentru care familia şi copiii pe care îi îngrijeşte rămân motivaţia  permanentă. „Băieţii şi nepoţii mei sunt viaţa mea, iar legătura noastră sufletească ne-a adus aici. Nimic din bunurile materiale nu echivalează cu mulţumirea de a lăsa în urma ta o legătură sufletească puternică în familie.”

Prima clinică înfiinţată de doctoriţa Marcu a funcţionat într-un apartament şi avea ca specialitate planning-ul familial. Acum familia Marcu deţine investiţii şi în turism şi imobiliare, iar în 2013 Medlife are planuri să se extindă deschizând mai multe clinici în ţară.

GALERIE FOTO: 50 cele mai influente femei

Citeşte şi: Puterea femeilor, noua normalitate. 50 cele mai influente

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii