Cautare
, Contributor

Travel |
|

300 de zile cu soare

Există în Sardinia o destinație dacă nu evergreen, atunci eversunlit. Resortul Forte Village se află la 40 de kilometri distanță de aeroportul internațional Cagliari, într-un cadru natural de tablou: mare, munte, grădini nesfârșite, plaje și 300 de zile cu soare, din 365.
170 wanderlust - Forte Village 1

Anul acesta, Forte Village adaugă celor aproape 50 de ani de existență, noutăți și răsfățuri proaspete.

Cele 11 vile sunt întregite în 2018 cu alte două locuințe, care beneficiază de același confort: piscină proprie, o grădină privată, servicii personale, printre care se numără și dispoziția atentă a unui majordom 24/24. Villa Isabella și Villa Azzurra sunt cele două noi arhitecturi adoptate de resort și integrate în circuitul de lux al proprietății.

Villa del Parco și ale sale Luxury Bungalows (renovate anul acesta) aduc liniște și intimitate, având în dotare pentru fiecare etaj o terasă și promisiunea unei grădini mediteraneene în rol de peisaj. Micul dejun, servit în minunatul Patio, este completat cu experiența restaurantului de pe acoperiș, ale cărui farfurii sunt semnate de chef Antonello Arrus, un iubitor al produselor tradiționale din Sardinia, dar și al reinterpretării culinare.

„O oază de sănătate pentru cei care caută intimitatea absolută” – astfel își descrie Forte Village spa-ul privat pe care îl propune vizitatorilor și care înseamnă la nivel internațional, o premieră.

Resortul este singurul din lume care găzduiește un astfel de spa, iar ceea ce îl face special nu se referă doar la vegetația luxuriantă și la spectaculozitatea ambientului, la circuitele cu apă sărată sau la specialiștii de renume, ci și la programul „tailor-made” care include 4 sau 7 zile de tratamente Anti-Ageing, detoxifiere prin talasoterapie, de pierdere a greutății sau de adaptare la un stil de viață sănătos. „Private Spa Experience” pune pe listă dușuri emoționale, băi turcești, saune, dar și saloane private destinate cuplurilor, familiilor sau prietenilor.

În ceea ce privește sporturile, Academiile de Sport Forte Village sunt printre primele care au asistat la dezvoltarea resortului, datorită viziunii inițiale a lui Charles Forte – aceea de a construi în cadrul resortului activități diverse. De la rugby, fotbal, box și tenis, anul acesta se adaugă în orar și Academia de Scrimă, condusă de doi instructori ai Federației Italiene de Scrimă. Lecțiile sunt programate de luni până vineri, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Cu toate că Forte Village înseamnă soare, acest lucru nu împiedică inaugurarea Academiei de Hockey. Sub îndrumarea campionilor medaliați cu aur, Katie și Helen Richardson – Walsh, din mai și până în iunie, cei doi vor avea grijă de pasionații pentru acest sport. Iar în septembrie, „postul” va fi ocupat de George Twigg, dublu campion olimpic.

Distracțiile copiilor sunt acoperite fie de Casa Barbie, fie de mascota Mario sau de magicianul Marvin Berglas. În schimb, puștii de până în doi ani se pot liniști în creșa modernizată, iar cei mai mari se pot juca în miniclubul de workshopuri creative.

Distracția capătă și nuanță de familie, astfel că Baia delle Palme profită de acest timp și surprinde prin capacități: o parte îi găzduiește pe înotătorii Academiei de Înot și profesorii săi, cealaltă se bucură de un Aquapark pentru copii, 7 tobogane, 2 tuneluri, o navă de pirați, alături de nelipsitul Jack Sparrow.

Gastronomia reprezintă pentru Forte Village unul dintre aspectele care ating performanța, atât prin preparate Michelin, măiestrie, cât și prin „cursurile” predate de chefi internaționali. Anul acesta resortul inovează prin cele două restaurante: cel peruan și cel vegetarian.

Inclusă pe lista „Food Top Trends” de către Forbes America, încă din 2012, bucătăria peruană aduce la Forte Village un amestec de culturi, un mix de ingrediente și de experiențe, desprinse tocmai din Peru, grație priceperii chefului Sheilla, din Inkanto di Milano.

CITEȘTE ȘI Cenușăreasa din Long Island

De partea cealaltă, vegetarienii se bucură de un restaurant‑experiment și inovator, adus direct din cosmopolitul Berlin, fiind și cel care a câștigat anul acesta prima stea Michelin. A fost fondat în 2007, de către Heinz Gindullis, considerat un pionier în bucătăria vegetariană.

Iubitorii de fotbal vor fi bucurați de prezența unui personaj istoric din lumea fotbalului german. Rummenigge va dedica o săptămână întreagă copiilor între 4 și 15 ani, doritori să descopere elementele care fac diferența pentru un campion.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii