Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

30 sub 30: De la angajat la partener

A întâlnit oameni cu experiență pe care i-a ascultat atent, a pus în practică ce a învățat, iar, în scurt timp, a venit și succesul.
 aboneaza-te
lucian badila 3O5A0720

Despre Lucian Bădilă și Radu Savopol, fondatorii „5 to go”, s-au scris multe rânduri în presa locală. Au venit cu un concept nou pentru piața de aici pe care l-au transformat într-o franciză românească ce acum reunește peste 40 de locații.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Dar povestea celor doi începe cu mult mai devreme de 2015, când era inaugurată prima cafenea „5 to go”. „Pe Radu l-am întâlnit la 15 ani, la primul meu job. Începuse vacanța de vară și îmi doream un job din care să strâng niște bani, să plec la mare. Am fost picol part-time la o terasă din Sinaia, unde doi dintre cei 18 angajați aveau șansa să lucreze după terminarea sezonului la Old Nick Pub (local deținut de Radu Savopol – n.red.)”, își aduce aminte cel care, acum, are un rol esențial în dezvoltarea francizei „5 to go”. De HoReCa s-a îndrăgostit la prima vedere, deși recunoaște că nu înțelegea mare lucru, la acea vreme: „Îmi plăcea să stau pe lângă Radu, să-l ascult cum vorbește și să învăț cât mai mult”. Era cel mai tânăr din local și învăța de la toți cei din jur. „În două luni am avansat, eram ospătar și începeam să câștig din ce în ce mai mulți bani. De atunci mi-am setat ca obiectiv să am propria afacere în HoReCa”, mai spune Lucian.

Pe repede înainte, a urmat mutarea în București, odată cu deschiderea Old Nick Pub din Capitală (2011) și a devenit rapid managerul clubului de aici. „În tot acest timp, am urmat câteva cursuri de barista și mixologie”, completează Lucian. Următorii pași au venit firesc, iar mișcarea importantă a fost înființarea „5 to go”, moment în care a devenit partener în afacere și a început dezvoltarea lanțului de cafenele. „Dacă nu se întâmpla cu 5 to go, probabil îmi luam un credit în spate și încercam piața de HoReCa din București. Dacă nu era nici varianta asta, administram o afacere pentru cineva, cu toate că nu mi-aș fi dorit asta. Am un citat favorit: «Dacă nu lucrezi pentru visul tău, te va angaja cineva să lucrezi pentru al lui»”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii