Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Un campion 100% român

Născut în Italia, Simone Tempestini face performanță în numele României. Iar în doar opt ani de când s-a urcat la volanul mașinilor de curse, pilotul a doborât recorduri după recorduri.  
Simone Tempestini-Carmen Gaureanu - Raliul Aradului 2016 - 131

Se simte 100% român și nu ezită să declare asta public cu fiecare ocazie. Este cetățean român din 2016, trăiește în Cluj și a scris deja istorie pentru automobilismul sportiv românesc, cele mai mari realizări din cariera sa, dar și cele mai importante pentru un sportiv din România în istoria raliurilor, fiind obținute tot anul trecut.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

 

Simo, așa cum îi spun apropiații, a câștigat ultimele două ediții (2015 și 2016) ale Campionatului Național Absolut de Raliuri împreună cu navigatorul Marc Banca, concurând pe un Ford Fiesta R5. De asemenea, anul trecut, pilotul echipei Napoca Rally Academy a devenit campion mondial la WRC Junior cu o etapă înaintea finalului de sezon. La momentul câștigării titlului de campion mondial, acesta declara: „Le mulţumesc celor de acasă pentru că ne-au susţinut tot timpul şi asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două ţări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar, aşa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv, eu mă consider român 100%”.§

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii