Cautare




, Contributor

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Un business cu „sănătate“

Antrenamente, nutriție și coaching – ingredientele ideale ale unei afaceri ieșite din tipare.
 aboneaza-te
irina alionte IMG_9599

Irina Alionte a știut dintotdeauna că vrea să fie antreprenoare, poate și pentru că, de mică, a fost implicată în afacerea pe care a dezvoltat-o mama sa – Shakespeare School. Astfel că, încă de la 14 ani a ajutat-o pe mama ei la promovarea acestei afaceri. Timpul a trecut, și Irina Alionte a ales să meargă pentru cursurile de master, în Marea Britanie, la Universitatea Warwick, însă încă de la bun început, scopul său a fost să se întoarcă în România.

„Am plecat mereu cu ideea că o să mă întorc în țară. Am mers pe principiul: descoperă, învață și apoi vino în țara ta să pui în aplicare ce ai deprins peste granițe”, spune tânăra antreprenoare. Fire dinamică și creativă, Irina Alionte, profitând de faptul că era încurajată să își pună în aplicare ideile antreprenoriale, s-a gândit să ducă exercițiile fizice în spațiul non-conformist reprezentat de un club londonez.

„Ținând cont de faptul că luminile sunt difuze, muzica este una motivațională, instructorul este pe scenă de unde animă mulțimea, toate aceste elemente fac ca oamenii să se simtă mai puțin judecați și mai puțin intimidați decât într-o sală de fitness obișnuită”, explică antreprenoarea, membră a generației 30 sub 30.

Și-a transformat Universitatea în teren de cercetare, a obținut aprobările pentru demararea proiectului, mai ales că ideea sa era o contrapondere la tradiționalele petreceri studențești. „Făceam clase de cardio dancing în cluburile de noapte. Era practic o oră intensă în care fetele se simțeau bine în pielea lor și ascultau piesele lor preferate. Am căpătat tot mai mare încredere în această idee și am obținut finanțare și de la Guvernul britanic care mi-a dat 3.000 de lire să îmi duc ideea mai departe. Așa m-am extins și în alte campusuri univeristare”, povestește ea.

Vezi cine sunt ceilalți membri ai generației 2015 Forbes “30 sub 30”

A descoperit și puterea și importanța unui mentor pentru că era o tânără de 24 de ani, într-o țară străină, cu puțină experiență, însă cu vise mari. Așa a început afacerea „Club Cardio”, conceptul pe care l-a dorit a fi „o punte către lumea sportului” în care oamenii să descopere plăcerea de a face mișcare și apoi să se apuce să facă un sport. Pentru fiecare eveniment, reușea să strângă cam 700 de lire.

La finalul masterului, a decis să se întoarcă în România și să își continue aici ideea pornită în Marea Britanie. Bineînțeles, forma nu a mai fost aceeași și nici nu a mai pornit afacerea singură, ci alături de Justin Devonshire (care deținea un studio de fitness în Cipru) pe care l-a întâlnit pe vremea când căuta mentori la Londra. „El a venit cu partea tehnică, cu partea de experiență și am unit ceea ce aveam eu în Londra cu afacerea lui din Cipru”, spune ea.

Așa s-a născut aici, în urma unei investiții de 20.000 de euro, Bodyshape Transformation Centre care și-a deschis porțile la începutul lunii ianuarie. Situată în nordul Capitalei, într-o zonă cu multe birouri, sala de fitness îmbină mișcarea cu elemente de nutriție și coaching.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Primele șase săptămâni sunt gratuite, dar nu lipsesc însă și condițiile, cele mai importante fiind obligația ca fiecare cursant să țină un jurnal alimentar și ceea de a participa la toate ședințele de antrenament. Au deja câte șase grupe într-o zi de câte 25 de persoane, iar majoritatea își reînnoiesc abonamentul la finalul perioadei de șase săptămâni, mai ales că prin acest program, spune că, se pot pierde între 5-10 kilograme. Crede că până la sfârșitul anului își va dubla cifra de afaceri și ia deja în calcul o extindere.§

 

IRINA ALIONTE, 26 de ani

Bodyshape Transformation Centre, cofondator

Antreprenoriatul este pentru ea un mod de a fi și și-a propus ca în România să schimbe atitudinea față de fitness, așa că a deschis Bodyshape Transformation, un centru care îmbină antrenamentele sportive cu nutrița și coachingul.    

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii