FacebookTwitterLinkedIn

Cristian Săndescu, 29 de ani, a dezvoltat CODA Intelligence, un start-up de securitate cibernetică adresat segmentului de piață corporate, în urma participării la programul InnovationLabs.

Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității București, Cristian a urmat un master în Securitatea Rețelelor. Pasiunea pentru rețelistică și securitate și-a manifestat-o încă din perioada liceului, când, în clasa a noua, a început să studieze rețele de calculatoare în cadrul CiscoNetworking Academy. Atunci a început și primele proiecte în IT. La 16 ani, a primit, alături de alți doi prieteni, prima sa certificare în domeniul IT. „Rețelistica m-a fascinat încă de atunci și am continuat sa învăț, să pun în practică și să obțin certificări profesionale în diversele joburi pe care le-am avut de-a lungul vremii”, spune Cristian. Astăzi, tânărul deține 34 de certificări, pentru care s-a dedicat total.  În 2007 a condus primul proiect de penetration testing din România.  Concret, asemenea teste implică formarea unei echipe de specialiști în domeniu pentru a testa securitatea unei infrastructuri IT.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

Anul trecut, Cristian a vrut să dezvolte o tehnologie prin care clienții să beneficieze de consultanță și audit al securității lor informaționale, non-stop, în timp real. „În ultimii 10 ani, lucrând în audit si consultanță în securitatea IT, mi-am dat seama că în piață există o nevoie continuă, neîntreruptă pentru astfel de servicii. În același timp, nu există resursele umane și de capital – nici la clienți, nici la furnizori. De altfel, abordarea în sine nu este sustenabilă: riscurile și resursele în securitatea IT se schimbă permanent, clipă de clipă, iar echipele de specialiști umani se adaptează greu și costisitor la o astfel de dinamică abruptă. Este nevoie de o soluție hibridă – care să îmbine expertiza umană cu tehnologia”, explică tânărul.

Astfel, alături de echipă, s-a înscris în programul de pre-accelerare Innovation Labs. În urma experienței de aici, a reușit să-și transpună visul în realitate, să dezvolte un prototip și apoi „un produs real, funcțional, vandabil”, spune el. Echipa a devenit puternică în primele trei luni de mentorat. De asemenea, membrii echipei au reușit, cu sprijinul programului, să finanțeze primele trei luni de dezvoltare ale produsului.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

Așa a pornit CODA Intelligence. „Am decis să lansăm efectiv startup-ul datorită feedback-ului foarte bun primit în timpul programului de la mentori și de la potențiali clienți, parteneri cu nume mari în piață, care au văzut și au apreciat valoarea adăugată adusă de CODA Intelligence”, povestește Cristian.

În cadrul Hackathonului Innovation Labs, CODA Intelligence a propus o soluție de securizare a traficului informațional al organizațiilor. Produsul CODA Footprint dezvoltat de CODA Intelligence analizează  rețeaua și îi alcătuiește o amprentă dinamică de securitate, pornind de la configurațiile hardware, software și patternurile de trafic observate în fiecare zi. „Realizarea unor proiecte pilot și a unor demonstrații live este critică. Aplicația software a trecut în vara anului trecut printr-o restructurare majoră de maturitate arhitecturală și se află în acest moment în patru proiecte pilot, dintre care trei în România și unul în Statele Unite”, mai spune Cristian.

CODA Intelligence nu este singurul proiect inițiat de tânăr anul trecut. Pe lângă CODA, a mai lansat un start-up pe piața de consultanță IT, dar și un rooftop bar în Piața Victoriei. Chiar dacă a trecut doar un an de la funcționarea acestora, Cristian Săndescu are deja un plan bine definit – acela de a transforma cele trei start-up-uri în afaceri puternice. „Am îmbinat pasiunea pentru tehnologie și securitate cu pasiunea pentru oameni și prietenie, și asta voi face și în viitor”, conchide Cristian.

29 de ani

Inițiator CODA Intelligence

Tânărul îmbină pasiunea pentru tehnologie și securitate cu pasiunea pentru oameni și prietenie, după cum spune chiar el. Încă din liceu a fost atras de rețelistică și securitate, iar anul trecut a dezvoltat trei start-up-uri: pe cybersecurity, CODA Intelligence, unul pe piața de consultanță IT, dar și un rooftop bar în Piața Victoriei.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016