FacebookTwitterLinkedIn

Răbdare, studiu și bani sunt sacrificiile pe care Andra spune că le-a investit pentru cariera ei în muzică. „Și totuși, nu le-aș spune chiar sacrificii, decât în măsura în care ești conștient că renunți de bunăvoie la libertățile comune, la joacă, la privilegiul de a face absolut ce vrei cu timpul tău. În cariera mea am investit cu drag, dar și cu regretul că, pentru asta, am rupt fâșii din copilaria mea, ca să ajung acolo unde mi-am dorit dintotdeauna”, povestește artista într-un interviu acordat revistei Forbes România.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Alexandra Irina Mihai, sau Andra după numele ei de scenă, este cunoscută în industria muzicală autohtonă încă de la vârsta adolescenței și a reușit în tot acest timp să lanseze 12 albume, care s-au vândut în peste 3.000.000 de exemplare. Își amintește că a câștigat primii bani din muzică pe la vârsta de 7 ani, când a participat la emisiunea Tip Top Minitop.

„Eram atât de emoționată, încât n-aveam curaj să-mi cheltuiesc banii câștigați. Dar cu timpul înveți să investești un premiu în propria carieră, pentru ca pe viitor să obții premii și mai mari. E o tentație permanentă, un urcuș continuu”, spune Andra.

Primul album a fost înregistrat pe când avea doar 14 ani. Dar, au urmat peste 30 de premii, printre care „Discul de aur”, „Discul de platină” și „Discul de diamant”, pentru vânzările record înregistrate de albumele ei. Printre genurile muzicale abordate de artistă de-a lungul timpului s-au numărat muzica pop, R&B-ul și muzica populară.

Consideră că cea mai mare realizare a ei este faptul că a reușit să-și construiască o carieră din ceea ce „pentru mulți rămâne doar un vis sau un hobby. E un privilegiu rar și una dintre definițiile fericirii personale, ale împlinirii. Prima realizare notabilă e faptul că reușesc să trăiesc din ceea ce-mi place să fac cu adevărat”, mărturisește Andra.

În 2007, ea a început colaborarea cu MediaPro Music, ceea a adus-o mai aproape de trustul MediaPro, unde, în 2010, avea să-și facă debutul în televiziune, în calitate de prezentatoare a emisiunii Olala, difuzată de Pro TV. Iar cariera ei în televiziune a continuat, în prezent, fiind unul dintre membrii juriului emisiunii „Românii au talent”.

ANDRA

29 de ani

ARTISTĂ

Andra s-a lansat în lumea muzicii de la 14 ani. În prezent, are 12 albume lansate și vândute în peste 3.000.000 de exemplare.

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30